Filmtips

Still ill...

Inget kul på tv idag heller. Kollar på nån "dokumentär" om size 0-fenomenet. Inte kul alls, bara skrämmande och äckligt. Proppade precis i mej en halv glasspaket också och tänkte att gud vilken tur att man har normal BMI.

Haft lite filmmaraton de sista dagarna, är ju alltid billigare att hyra tre filmer istället för en ;)

Först såg vi "The Zodiac" som baseras på en äkta händelse som ägt rum utanför San Fransisco i slutet av 60-talet: En mördare (Zodiac) härjar omkring på ett lite ovanligt sätt. Han skickar själv brev till tidningarna och ringer polisen och berättar att han just mördat o.s.v. Han gör allt för uppmärksamhet. Väldigt läskigt faktiskt... Tyckte nästan att dokumentären om den riktiga händelsen som fanns på extramaterialet var mest intressant. Det som var bra var att de inte gjort om detaljerna i filmen. Ofta brukar de ju överdriva och skruva till det lite extra när de gör film av verkliga händelser. Men här var allt sant, de använde alla riktiga namn, platser och exakta detaljer. Kan rekommendera den! 
 
Fallet med den riktiga Zodiacen är nu nedlagt, tror det lades ner 2004, då den huvudmisstänkte dog i hjärtattack. Läste dock någonstans att det togs upp igen i slutet av 2007, men vet icke om det stämmer. Jaa, ni märker hur intressant jag tycker att det är :)

Här är ett av breven som Zodiac skickade till tidningen The Chronicle:




Jake Gyllenhaal spelar John Graysmith som skrivit en bok om Zodiac:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0