Matlagning
Eftersom jag blir ganska sysslolös många av veckans dagar då andra går till jobb (tro mej, jag letar flitigt efter mer jobb än nu, men dagarna innan julafton är inte direkt arbetsmarknadens storhetstid...) så får jag försöka hitta annat att göra.
Kanske matlagning ska bli en av de grejerna? Ganska bra idé va. Vi älskar ju mat och behöver lite omväxling på den fronten. Efter vår låååånga taco-period som vi som tur var har slutat med nu, så behöver vi bli lite mer fantasifulla i köket. Dock inte för fantasifulla, nån måtta får det vara. Man får ta småsteg i början. Vårt kök är inte det mest praktiska ur matlagningssynpunkt heller.
Tänkte göra en variant på det här idag, plus-minus några ingredienser:
Kanske matlagning ska bli en av de grejerna? Ganska bra idé va. Vi älskar ju mat och behöver lite omväxling på den fronten. Efter vår låååånga taco-period som vi som tur var har slutat med nu, så behöver vi bli lite mer fantasifulla i köket. Dock inte för fantasifulla, nån måtta får det vara. Man får ta småsteg i början. Vårt kök är inte det mest praktiska ur matlagningssynpunkt heller.
Tänkte göra en variant på det här idag, plus-minus några ingredienser:
Ingredienser (3 portioner)
- 3 portioner pasta
- 2 msk smör
- 300 g nötkött i strimlor
- 2 små gula lökar i skivor
- 2 vitlöksklyftor i skivor
- 100 g champinjoner i skivor
- 0,5 dl rött matlagningsvin
- 1,5 msk soja
- 2,5-3 dl grädde
- 1 näve riven parmesanost
- salt och peppar
Instruktioner
- Börja med att koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Stek lök, vitlök och svamp tillsammans med köttet så att allt får fin färg.
- Tillsätt vin, soja och grädde och låt koka ihop några minuter.
- Strö över parmesanosten och smaka av med salt och peppar.
Tidsåtgång
Cirka 15-20 minuter.
Serveras med
En god sallad och gott bröd
Kommentarer
Trackback