Australian Open 2010

I torsdags intog vi alltså Grand Slam Oval och även Rod Laver arena. Hela dagen var vigd i tennisens tecken, och det blev väldigt mycket av den varan. Mer än 8 timmar spenderade vi på de inte alltför bekväma plaststolarna. Vi fick dock en underbar dag och ett minne för livet! Tennis är en otroligt rolig sport och jag ska nog försöka ta upp den gamla "karriären" på hemmaplan igen. Man blev riktigt inspirerad en dag som denna!

Det var en varm dag med en bit över 30 grader. Vi blev ganska lättade när vi märkte att vi skulle få skuggplats, trots att det stod "solplats" på biljetten. Att sitta i solen en hel dag måste ha varit nästintill olidligt svettigt. 3 matcher fick vi se inne på Rod Laver, bl.a. australiensiska favoriten Lleyton Hewitt (rankad 22:a) som är hemmapublikens älskling. Han gick vidare och imorn möter han Federer. Det lär ju bli årets match om man är Aussie. Tennis sänds hela dagen mellan 11 och midnatt, och vi hänger verkligen med. Tv:n går varm så fort vi är inomhus. Underbart!

Här kommer bilder från spektaklet. Vi spelade också in massa filmer, men det fixar inte vårt internet att ladda upp tyvärr...

Påväg och hur exalterad som helst (jag har visst tappat en arm också):

Nu närmar vi oss. Grand Slam Oval ligger 5-10 minuters gångväg
ifrån city:


Yes, det var inte så längesen som Thomas Johansson vann här. Hela
90 och 00-talets vinnare var så fint uppradade:


Vi kom in! Puh...:

Första stegen inne på arenan innan den hunnit fyllas upp:

Nummer 3 i världen, Novak Djokovic, servar:

C'mon Aussie c'mon, c'mon:

Lleyton Hewitt mot Usa:s Donald Young:

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0