Soppa

Hej hopp!

Sitter vid köksbordet med datorn i högsta hugg. Håller på att laga soppa faktiskt, en grönsakssoppa. Var verkligen sugen på en varm och mustig maträtt. Har börjat känna mej lite frusen och seg nämligen. Och då är ju soppa lösningen kanske! Tar väl bort halsont, feber och allt har jag hört...

Det är så enkelt dessutom: skala och hacka tre gula lökar, en palsternacka och en purjolök. Häll över vatten och lägg i 2-3 buljongtärningar. Koka tills du är nöjd och grönsakerna är mjuka. Så var det klart! Inga problem, brukar alltid bli kanon. Mumma! Man kan ju lägga i typ vad man vill och gillar. Det är liksom upp till dej :)



Feta dagen

Hej hej!

Idag är det fet-tisdagen, en dag som jag uppskattar! Trodde inte att det skulle bli nån semla, men som den snälle sambo man har så fixade han det i sista sekund. Så nu har jag precis smällt i mig en gräddig en. I och för sej så är det ju inte särskilt speciellt med tanke på att det varken var första eller sista semlan för i år. Men ändå. Idag är ju dagen.

Vad finns annars för nytt då?

Nja, inte så mycket kanske. Men håller ni inte med om att man börjar känna att humöret sakta går uppåt? Dagarna blir ljusare och man känner det så tydligt i kroppen, det gör i alla fall jag. Jag bara längtar efter första riktiga vårdagen när jag vandrar nerför avenyn med solglasögonen på. Om man kan ta av sej jackan är det ju ett plus. Det är dock ett tag kvar...

Nåja, lite vårinspiration som pirrar i kroppen, eller nåt... Det får ni här av mej. Varsågoda! Gillar att surfa runt och hitta favoriterna.


I vår ska man visa magen om man vågar. Vi får väl se,
kanske det blir en liten glimt.



Jeans i alla de former är hett! Jackan är ursnygg och
kortkort blir det garanterat mycket av. Ganska mycket
"våga" i modet i vår alltså.


Kanske dags att investera i ett snyggt headband? Det
har jag gjort. Billiga varianter finns på Gina tricot.


Väska med vårens fransar. Liknande väskor kommer
vi få se mycket av! Jag har bl.a. sett prisvärda och snygga
modeller i brun mocka på både Lindex och Kappahl.


Snyggaste nagellacksfärgen just nu tycker jag är " Rose
among thorns" från China Glaze. Härlig rosa-röd ton!


Lördag

Hej allihopa!

Har ni en bra helg? Ute i snön o leker runt kanske? Tänk att vi göteborgare fick lite snö, det är verkligen ett mirakel. Nu vill man i och för sig bara att den ska försvinna, men först måste man väl igenom slaskdagarna. Blä.

Dagen har spenderats på stan. Kollade in den nya butiken Beyond Retro (som jag nämnde nedanför). Den får två tummar upp! Snygga och prisvärda vintage-kläder från USA, England och lite varstans runt i världen. Här kommer det spenderas åtskilliga timmar i vår tror jag. Den tycker jag att ni alla ska kolla in. Rolig affär det där. Något som verkligen behövdes här i stan!

Sen blev det fika med syrran + man (svårt att lära sig att inte säga pojkvän). L kom förbi,och så också hennes mamma. Varm choklad blev det, och det behövdes. Kyligt värre ute liksom...

Ikväll är det 25-års-fest hos Jennie. I år är det många som fyller 25, kanske inte så konstigt men... Det är väl det året då allt händer, eller hur är det man brukar säga haha??

Kram banan!

Den här såg god ut:






Våren är här...

... och den har med sig massa snygga pjucks. De lila Converse är favoriten, även om det är långtifrån min stil. Men ändå, man blir happy av att se dem!  Och eftersom lila äår favpritfärgen, så får man ju lägga ihop ett och ett liksom. Resten av skorna är också snygga ... och höga.

Kanske något att spatsera runt i om nån månad?




Beyond Retro

Oh, en glad nyhet för dom flesta av oss! Beyond Retro finns från och med den 20 februari i Göteborg. To good to be true. Tydligen ska den ligga bredvid Topshop i Arkaden! Jo men visst, det blir skitbra! Ser verkligen fram emot det, eftersom man ser bilder på kläder därifrån jämt. Nu får stockholmarna lov att dela med sig av denna fantastiska butik. Tacktack! 


Jag tycker om...

... en ledig dag. En lugn dag som man tar i sin egen takt. Gå runt i lägenheten och bara fixa. Laga en god frukost och ta en liten promenad. Det är något man tycker om.


... yoga. Andning, kropp och själ i ett. Underbart att fokusera både inåt och utåt. Ger härlig balans i livet.



... god mat. Att laga till det man älskar mest och bara njuta är sann glädje. Glad mage, glad människa. Roligare om man är två eller fler. Mat är något man verkligen börjar uppskatta med åldern.



... träning. Riktig träning som får en att svettas ger en riktig endorfinkick. Världens bästa medecin mot nästan allt tycker jag (inte influensa dock). Just när det känns som mest motiverat att ligga kvar i soffan och titta på tv, då ska man ta en promenad.


Söndag

Morning!

Har precis ätit frukost, och ligger just nu i mammas säng med datorn på magen. Mamma o pappa är på Kanarieöarna i en vecka, så då får man passa hus och hund ett tag. Jag önskar att det var jag som var ere i solen och bara slappade. Gud så skönt det är att ha sand mellan tårna och känna doften från restaurangerna. Det är en sån speciell känsla man får utomlands. Alla krav och måsten är så långt bort. Jag är riktigt sugen, men det blir ingen sån resa på ett tag nu.

Vad tyckte ni om melodifestivalen igår då? Dagens fråga som man bara inte kan undvika. Måns var ju självskriven, det förstod man ju redan innan man hört hans bidrag. Men låten var riktigt sjysst faktiskt. Sen att kläder och moves är en repris av alla Måns nummer gör inget. Han har hittat sin grej som funkar.
Lili & Susie var också härliga, tänk att det var över 20 år sedan de slog igenom! Jag var väl typ 3-4 år när "Oh Mama" kom ut. Undra om killarna verkligen svimmade när L&S uppträdde live? Ja, dom var nog riktiga hetingar på 80-talet. Riktig blondchock.

Idag får det bli en promenad för att pigga upp mig lite. Sen ska jag jobba... Ibland är det segt att jobba helg.

So long!


Happy Valentine

Hej mina hjärtan!

Hoppas ni mår bra?!

Idag är det kärlekens dag! Fast enligt mig så borde det vara kärlekens dag mycket oftare, typ varje dag. Vi alla behöver lite pussar och kramar jätteofta.

Jag firar dagen själv idag, nerbäddad i mammas säng. Melodifestivalen och film står på schemat. Bella och Johan är snälla nog att göra mig sällskap. Och Chicko såklart. Henne slipper man inte undan. S är uppe i Norge och tränar inför Vasaloppet. Han bygger snögubbar och gör snöänglar med andra ord :)

Har jobbat idag och känner mig utsliten. Puh... Är inne i en dålig period där allt känns mer eller mindre depp. Försöker hitta motivation i allt jag gör, och behålla positiva tankar. Att jag har världens sämsta tålamod med mig själv är inte till nån hjälp direkt. Men jag försöker i alla fall. Mycket i huvudet som snurrar. Bena in och bena ut, typ. Man vill ju inte vara 25 och falla offer för samhällets stress och press. Nä, inte jag. Ebba har skrivit en jättebra och läsvärd krönika i ämnet: http://www.expressen.se/kronikorer/ebbavonsydow/1.1465415/tva-sma-ord-till-alla-prestationsprinsessor

Ta hand om er och ha en mysig kväll! Gud va kul att blogga igen, det får bli en god vana.

Jag och min Valentine (och pappa):




Dags igen

Ohh, nu fick jag mig ett ryck att sätta igång bloggen igen! Hoppas det håller i sig. Har haft noll motivation den senaste tiden. Men idag skiner solen och då blev jag faktiskt lite positiv och sugen igen. Ganska snart har ju bloggen varit igång (?) i ett år. Så jag/vi höll väl ut längre än vad vi trodde från början ändå! Duktigt.

Ska ta mig ett sammanträde med Bella, så får vi komma överens om vi vill ha kvar bloggen eller ej. Jag tycker ju onekligen att det är väldigt kul...

Ok, nu kör vi med en peppande bild hahhaa.... (Sitter på mammas dator, och här finns många roliga bilder vill jag lova)


RSS 2.0