Snowangel

Seriöst Sverige! Eller Göteborg kanske... Vet ju inte  hur det ser ut i resten av landet. Men här är det snö ... igen. Mars månad är verkligen en lustig en, känns som man får uppleva alla klimatzoner inom loppet av några veckor. Skumt!

Snart är det ju påsk, vilket påminner mig om att det var ungefär ett år sedan den här lilla bloggen hade premiär. Något liknande i alla fall. Och om jag inte minns helt fel så var det ganska fint väder runt påsktiden?! Påskriset har kommit upp i alla fall, det är så fint tycker jag. Påskris lyser upp. I år har jag till och med gjort det helt själv, ingen stor prestation kanske. Men det förklarar åtminstone varför det ser så hemgjort ut :) En liten ensam påskhöna finns i köket också. Det är mitt påskpynt det.

Idag är det ledig dag - badminton först och senare blir det spelkväll hos Max.

Ge mig sommar

On our way

Idag är det en liten fixardag, till en början. Vi sitter och söker arbetsvisum till Australien nu. Snart är det dags att boka flygbiljetter också, så att man får någorlunda priser. Vi börjar närma oss med stormsteg! Tiden går så fort alltså, så fort som aldrig förr. När man var liten kändes det som att man hade all tid i världen. Fast det sitter nog mycket i huvudet det också. Man SKA ju hinna med så mycket nu för tiden... Eller vem säger det förresten?!

Själv lär jag nog älska livet i Oz i alla fall, där man kan ta dagen som den kommer och softa. Jag tror att den livsstilen passar mig perfekt! Det gäller att hitta sina egna snirkliga vägar i detta liv.

Glöm inte våffeldagen imorn! Mumma.


Äventyrsbad

Tjing!

Idag gjorde vi en nostalgisk tripp till det badpalats som vi alltid åkte till när vi var små, nämligen det i Vänersborg. Det var en helfräck upplevelse när man var en liten skitunge ;)

Nu var det en trevlig upplevelse på sitt sätt. Vi har definitivt växt upp, det kom vi fram till i slutet av dagen. Men vi lyckades ta fram barnasinnet ganska bra ändå för några timmar. För att inte känna oss helt malplacerade bland alla ungar så tog vi ett par symboliska varv i motionsbanan och köpte en stark kopp kaffe i kafeterian. Sådana detaljer väger alltid upp när man har skrikit lite för högt i vattenrutschbanan. Balans är nyckelordet och det lyckades vi med tycker jag.

Här kommer ett lass med bilder från dagen. Wow wow wow. Riktigt kul hade vi!





Där kommer jag åkande, plopp i vattnet:


Vi tog en lååång omväg för att hälsa på mormor i Ed. Där finns Godiskompaniet, yummie:

Britney

Nya Brittan-videon "If u seek Amy" är fab! Vi älskar dig, Brit! Därför är det också helt okej att du säger "baby baby baby baby" hela tiden... om och om igen :)

http://www.youtube.com/watch?v=r-tJiXTLZJE


Lördag

Hej hopp!

Nån som ska med ut på en promenad? I love the sun! Man får nästan som en krypande känsla i kroppen som gör att hela jag spritter. Vårkänslor kallas det nog. Bästa känslan jag haft på länge i alla fall. Man får nästan stoppa sig själv eftersom man börjar planera allt kul man vill hitta på de kommande månaderna.

Men idag är idag, så fokus på det :)

Lite powerwalk först som sagt. Att röra på mig varje dag har blivit kul och lustfyllt, inget tvång. Kroppen vill ha sin motion och det känns hur bra som helst. Man kommer in i ett sådan flow helt enkelt. Känns också bra för en själv att må bättre, bättre och bättre. Världens bästa självmedecinering tror jag starkt på!

Ikväll blir det mys med tjejer hemma hos L. Kameran åker med, ja of course. Jag har ju blivit riktigt bra på det där med foton på bloggen nu. Mycket roligare med egna bilder också. Japp, det är ju faktiskt det. No more copies alltså. Ok, några då kanske...

Hoppas alla får en underbar dag i Svedala!

Fin liten bild på mig i S. Sommar och sol, 2008, i Kroatien:


Lyx

Just det! Ni får ta er en liten kik på Nellys lyxavdelning. Plockade ut några av mina favoriter bland många. Har man en lite fetare plånbok än jag, så kan man ju slå till. Eller så kan man vara duktig och spara.


- Väskor från Botkier. Min favoritfärg lila är alltid het hos mig, men också på modet i år:




- Skor från Kors by Michael Kors. Ursnygga:


- Coolt för handlederna från David&Martin. Guld och guldfärgat går mina smycken i just nu :


Snart helg

Idag är det fredag och helg i sikte Helt underbart! Jag hoppas på en rolig, lugn och skön helg. Lite av varje med andra ord. Och det lär det nog bli! Mys med tjejorna imorgon kväll och kanske badpalats på söndag för att uppleva gamla minnen. Ska man ha bikini på sig då, eller åker den liksom av typ? När man var liten hade man ju baddräkt vad jag minns. I alla fall i vattenpalats-sammanhang. Man kanske får ta det lite lugnt i rutschbanorna och strömmarna helt enkelt.

Hoppas ni alla får en skön dag, ta det vackert!


Vårpromenad

En härlig långpromenad i solen blev det. Kul att ha med kameran och knäppa lite bilder på saker och ting under vägens gång. Man ser alltid så mycket fint runt omkring sig som manliksom vill visa.

Hemma i hallen innan "utgång". Inte så snyggt kanske...

Lilla fina gångbron:


Här på Storkgatan bor Johan och Frida. Här i krokarna finns också Stork Zoo, idag med en rolig hund utanför:


Oh,så fina och söta! Blir helt salig haha:


Uppe vid Redbergsplatsen (bredvid Halta Lottas krog) ligger en grym Vintagebutik, Evergreen. Där har jag tagit paus ett par gånger när jag traskat förbi.


Kyrka, Kaffepaus och vattentorn/eltorn...eller ja...nåt torn:


Sen var vi hemma hos oss igen!

Powerkvinnan

Tisdagens tristess är som bortblåst! Med en mysig kväll igår och en bra och ganska annorlunda film så sussade jag så gott sen. Jag kände verkligen att jag sov ut även om jag steg upp självmant innan kl 8.00 prick.

Dagen ser bra ut idag, en riktig powerdag med tigervrål o grejer... S lagar gröt till fukost, lite blä men helt ok. Vi har ätit det så mycket det senaste så vi är lite trötta på blasket. Efter frulle så är det snabbstäd för att upprätthålla vår ordning. Så här såg samtalet ut i morse, jag i full färd med att sätta in linserna:

Jag: Jag har lite förslag för dagen.
S: Ok, vad?
Jag: Gå en långpromenad, ta med kaffe i termos o picknicka uppe på ett berg som jag brukar promenera vid. Sen åka in till stan o sätta oss nånstans i solen typ.
S: Ja,vi kan väl göra allt det! (lång paus) Jag har också en idé... Kan vi inte städa först?
Jag: Eh... Ja,om du verkligen vill så?!

Sicken kille. Städlusten är på topp ;)

Kameran åker nog med idag! KLICK.

Bis später!


Australia

Vilken trött tisdag det är idag! Denna dag brukar vara lite halvkass av nån anledning... Men men, ingen fara. Solen skiner så då gör det inget att man gäspar lite och känner sig allmänt dassig. Tidig dag på jobbet, lämnade in stövlar och pumps på klackning (tråk), en snabb sväng på Åhlens för att utnyttja en kupong. Ja, det var dagen i korthet hittills det!

Snart ska vi gå och ta tag i tvättkorgen som tornar upp sig likt ett berg i horisonten. Puh! Vi måste bli bättre på att boka tid lite oftare. 3/4 av all tvätt är S träningskläder, dom tar över lägenheten.

Sen smiter jag iväg på ett bodypump pass. Det är ny release idag vilket innebär ny musik och nya tag. Kul med lite förändring, även om jag tyckte om det förra passet väldigt mycket. Bodypump är riktigt bra träning för oss (mig) som inte är ett stort fan av att lyfta skrot på gymmet. Man får den där nödvändiga styrketräningen man behöver på ett lite roligare sätt.

Kvällen kommer spenderas med S och lite planering inför vår kommande Australien-vistelse. I höst packar vi ihop allt vi får med oss och drar iväg ett år. Kanske mer, who knows mate ;) Vi tar också tillfället i akt för att kolla på Kidmans senaste pärla med namnet, ja just det, "Australia": Den ska tydligen vara jättebra, säger dom. Blir en kväll med roliga drömmar och planering för den närmsta framtiden. Härligt!

St Kilda Beach i Melbourne - här kikar vi lite smått på lägenhet:



Melbournes stadskärna:


Sönderspalde låtar

Ibland får man nog av vissa låtar som spelas på radio. Det blir för mycket helt enkelt... Topplistan över mest sönderspelade låtar i mina öron just nu är:

1. Katy Perry -I kissed a girl kom inte den ut för typ ett år sedan?

2. Lady Gaga - Pokerface en gång till och jag spyr ... mer än vad jag redan gjort.

3. Katy Perry - Hot and cold antar att vi kommer få höra denna fram till nästa vår. Tyvärr.

Please, be quiet!


Gårdagen

Fotboll + Bowling + Melodifestival

Det blev en riktigt rolig dag i Dalsjöfors/Borås igår. Massa bilder med för att föreviga dagen! Detta var en dag som var planerad sedan länge, och gud så bra det blev. Framförhållning säger jag bara!

Efter ankomsten till Bohmans hus blev det go middag och därefter fotbollsmatch. Satt gött i soffan och såg Liverpool köra över United. Killen tilll vänster var inte alls glad... Killen till höger (Zimba) däremot, såg inte ut att bry sig så mycket.


Sen blev det en ny kamp i form av bowling. Två timmar och cirkus fyra serier. Det var spel på liv och död mellan Tobias och Stian, medan Niklas och Sandra mest såg kära och fridfulla ut.


Andreas, Angelika och Bella in action:


Johan försöker sticka in under mammornas samtal om klot och teknik. Vi + Uffe tar igen oss.


Hemma igen! Det blev tacopaj och massa godis. Tack alla för en mysig dag!


Saturday

Hello!

Tji fick jag för snödroppen... ajja....

I alla fall - idag är det lördag! Ledig helg och en underbar dag framför mig! Snart blir det frukost, är riktigt hungrig. En slurk kaffe och nybakat bröd (från bagaren då haha).

Sen beger vi oss iväg till Dalsjöfors för en heldag i glädjens tecken! Wow. Först blir det rafflande fotboll i form av Manchester United - Liverpool. Låt svetten lacka killar. Efter det så ramlar nog resten av familjen Kjär in, och då är det bowling. Vaxade klot = blodigt allvar. Kommer bli en del trashtalk och hårda ord, men det hör liksom till.

Kvällen avslutas med vår svenska tradition, melodifestivalen. Där planerar jag starkt att rösta på Mums-mums Zelmerlöw, även om jag tror att hans chanser i Europa är noll. Men det är liksom en fin sång :)

Tror att jag ska packa ner kameran. Vet att jag varit kass med egna bilder här på bloggen den sista tiden. Min lilla fotomanick är typ sönder, och det är typ den enda jag förstår mig på och äntligen lyckades lära mig. Så jag skyller på det. Får ta S kamera, och sen låta honom lägga in alla bilder.

Vårtecken

Såg en såndär liten snödroppe nyss här utanför. Eller heter dom så ens? Har för mig att de första små blommorna som kikar fram heter det. Jag blev glad i alla fall, det var det som var poängen :)

Gick en riktig långpromenad genom våra trakter här. Hittar alltid nya intressanta vägar med motstånd i form av uppförsbackar och trappor. Man ser mycket man inte visste fanns. Vet inte hur många frisörsalonger, nagel- och massagestudios jag gått förbi! De finns överallt och ingenstans. Och alla går runt... antar jag???

Får bli ett träningsinlägg på bloggen snart! Känner att det är nåt jag tycker om att skriva om... Träning har alltid var en naturlig och rolig del av livet, för mig. När jag var yngre var det mer i "sportform" om man nu kan säga så. Mer så att man gick i en sport; tennis, fotboll, bandy. Idag tycker jag visserligen att sport i sig är kul, men det blir mer sällan jag utövar det i vardagen. Nu är det mer "egenträning"; gym, gruppträning, promenader.

Ja, det får det absolut bli snart! Men nu är det duschen, och sen iväg till Klippcenter. Time to be blonde.


Blondie

Happy Friday allihopa!

Själv är jag ledig idag, och jobbar helg. Så det är väl en lite annorlunda fredag för mig då.

Snart är det dags för det "stora vårklippet"! Det behövs kan jag lova. Mitt hår har växt sig långt, långt. Man kan med andra ord räkna ut att det är ganska slitet också. Har nämligen inte klippt mig på över ett år... Det är sällan jag sett på mitt egna hår att det faktiskt är i stort behov av att kortas av. Känner inte värsta brådskan, men inom en snar månad blir det nog i alla fall.

Färgen ska också fräschas upp. Nu går vi ju mot ljusare tider, och håret får väl anpassa sig därefter också. Blonda slingor får det bli har jag bestämt. Har haft såndär mittemellan-ton ett bra tag nu. Och visst, jag gillar det! Men man gillar ju så mycket annat också liksom... Dags för en liten förändring känner jag. En som kanske inte syns jättemycket, men känns desto mer.

Fin färg, nåt att ha i åtanke:



Snygg Brintey-frilla:


Klass 1A

Just det, här får ni en länk till en rolig liten blogg. Nämligen min mammas klass 1A som nyss startat en. Dom visar vad dom gör i klassrummet om dagarna. Duktiga barn som är lite bättre än mig på attta egna kort...

Spana in:

www.nallelufs.blogg.se

Storstäd

Ny vecka igen. Och vilken start sen... Börjat dagen med en riktig storstäd. Plockat och dammsugit. Moppen kommer fram lite senare. Den är likmsom jobbigast, så man behöver ladda. En liten bloggpaus först och sen blir det av.

Ser att det regn-snöar ute. Vilken besvikelse efter några så fina dagar med sol! Trodde att vädret kanske började stabilisera sig lite nu. Stämde dock inte. Tråkigt. Får se om jag orkar mej ut på en powerwalk nu. Slasket talar ju emot liksom. Men försöker ju få liteträning/motion varje dag och eftersom gymmet inte blir aktuellt idag så vore det bra. Träning och städning är rätt liknande så sett - man blir aldrig färdig och kan avslutadet heöt plötsligt en dag. Tänk vad skönt: 100 situps, och det räcker resten av livet sen.

S kommer hem från Vasaloppet i eftermiddag nångång,förhoppningsvis så jag hinnerfå bilen innan jobbet :) 16.27 varhan inne i Mora i alla fall, nästan som förväntat med andra ord. Det var det värsta i sportväg han nånsin gjort, jo det kan man ju förstå kanske... Och nu börjar hans träning inför Vättern-runt, ont i rumpan-varning på den. Ajaj. Racercykeln står så fint här i vardagsrummet så den inte ska bli stulen. Börjar smälta in i inredningen mer och mer :)

En fin liten bild till er såhär på en tråkig måndag. Tänk att ligga på en grönskande äng och bara ta det lugnt.


Söndag

Veckans sista dag igen. Stog upp riktigt tidigt för att kolla starten i Vasaloppet. Kände mig riktigt lat när jag låg här i soffan och tittade på alla alerta åkare! Mannen i mitt liv är ju en av de många deltagarna i år, så jag är lite extra engagerad. Får sms-rapporter lite då och då, måste ju hålla koll på honom i spåret. Så han får i sig tillräckligt med blåbärssoppa o.s.v. Fick faktiskt precis en plingeling om att han beräknas i mål 16.41, får väl se om den tiden hålls. De sista milen är nog riktigt sega för benen, och risken att tappa i tid är väl rätt stor...

Jag kände att jag inte ska vara så mycket sämre idag, och ska snart iväg på ett träningspass i bodystep. Det är också ganska jobbigt. Allt är ju relativt liksom, eller hur? :)





RSS 2.0