Hälsning från päronen

Igår landade Stians föräldrar i Melbourne. Vi hälsar till er alla att flygresan gick jättebra! De såg så pigga och glada ut här igår kväll ska ni veta, ingen jetlag där inte. Det kanske är en sån där sjukdom som bara vi 80-talister råkar ut för?! Nu har de i alla fall tatt sina första steg på australiensisk mark, och de har hela tre veckor framför sig. Vädret ställde sig på tvären och började med en Cold Change precis när deras flyg landade, men det håller på att ordna upp sig. Nu väntar sol, bad och andra upptåg. Vad jag vet så saknar de inte snön änsålänge!

Hej hej på er:

Igår och idag

Hittade massa bilder på mobilen, från både då och nu. Alltid kul att gå igenom gamla kort, vissa har man inte ens sett känns det som. Så, här kommer ett litet gäng i alla fall.

Hur små är vi inte här då haha? Typ 12:

Synne och jag på Indiska. Vet inte riktigt när, 1-2 år sedan kanske:

Ingen aning om vart vi är påväg här:

Lübeck sommaren 2009:

Scharbeutz - världens bästa plats på denna jord:

Sträckläste Da Vinvi-koden:

Ulf och Roger - grillmästarna. Varberg, Juni 2009.:

Det skrämmande är att jag faktiskt ser ut som en fiskare. Jag fick ju
flest i och för sej. Sommaren 2009:


U2:s fantastiska scen:

Andreas fläktar modellerna:

I Sarpsborg, även detta i somras:

I en klädbutik:

Alla i denna familj har verkligen jättedålig syn, tyvärr:

Synne, jag och en bjässe. Och en ganska rolig bebis till höger om mej:

En present - tipset är från KP, hahhaa:

Zimba i Varberg, så gullig:

Pingviner på Akvariumet här i Melbourne:

Queen Victoria Market, för nån månad sen tror jag:

Middle Park, fantastiskt! Vi var påväg hem från en indisk restaurang
och försökte fånga solnedgången. Båten som ni kanske också skymtar
är påväg till Tasmanien:


Det rullar på

Idag har jag haft träningsdag med My Melbourne Paparazzi, mitt nya jobb. Roligt och definitivt annorlunda. Vi gjorde riktiga photoshoots ute på gatorna där det myllrade av folk. Jag och en annan tjej fick turas om att vara kändis och det var ju minst sagt en speciell upplevelse. Det är inte varje dag man har en två meter livvakt bredvid sig och paparazzi som skriker ens namn samtidigt som de springer efter en för att få den bästa bilden. Folk stannade och vände på huvudena och plötsligt kom jag på mig själv med att skriva autografer. Nejdå, så illa var det ej, men man levde sig definitivt in i rollen.

På Måndag ska vårat team vara med i Australiens största tv-show, Today Tonight. Det blir riktigt kul, det ska komma ett tv-team och göra ett reportage om oss - eftersom det är en ny grej i Australien. Än så länge finns det bara i U.S.A och England tror jag, och där är det ju en succé. Mitt utländska tv-genombrott är alltså på G haha... Kan ju gå hur långt som helst efter detta :)

Kram på er, nu ska jag gå iväg och handla middag! Är jättesugen på sushi...




Dagens tanke

Idag har jag lärt mig ett nytt ord, nämligen ordet VIPP. det står för inget mindre än Very Important Pizza Person. Man kan bli en sådan person på Crust Pizzeria här i trakten, i alla fall enligt deras senaste infoblad. Det står att man får exklusiva erbjudanden bl.a. Hmm. Menar dom extra ost utan betalning då eller? Är det värt att bli en VIPP, tror ni ens att jag FÅR lov att bli en VIPP?

Wannabe Vipp:

Ny vecka

Dags för en ny vecka, och sista "officiella" sommarveckan här. Mars räknas som början av hösten, men det ska inte vara så stora skillnader på klimatet ändå. Bra det! vi hoppas på kanonväder för Anne-Britt och Hans-Erik som kommer på lördag kväll. De får förmodligen en tropisk ankomst i alla fall, eftersom temperaturen inte ska gå under 25 grader på natten.

Det blir jättekonstigt att se någon hemifrån, det var ju snart ett halvår sedan! Vi får hoppas att vi känner igen varandra. Lägenheten som de ska bo i blir i alla fall perfekt. Väldigt snygg och hotell-liknande byggnad, 50 meter från nästan alla spårvagnar, Albert Park/Lake inom gångavstånd. Perfekt läge mellan stadskärnan och stranden (oss!).

Hoppas att bloggen ordnat till sej, massa problem med uppladdning/kommentarer/sidan i allmänhet!

Här ska ni bo, 442 St Kilda Road:


Söndag

Hej hej på er!

Dagens springrunda är avklarad och nu sitter jag här med lite eftersvettningar. Härligt! Har börjat springa på stranden nu eftersom det är lite skonsammare för benen... Samtidigt är det ju dock 1000 gånger jobbigare, men det ger verkligen en bra träningseffekt.

Vad ska jag hitta på idag då? S jobbar, och jag är väldigt "påhittig" nu om dagen och vill gärna ut och kika på nya grejer. Jag tycker faktiskt det är kul att strosa omkring själv, då kan jag ta god tid på mej och gå fram och tillbaka hur mycket jag vill. Det lutar i alla fall åt att det blir  en vintage-shopping runda i Brunswick. Mest kikande då såklart! Shoppingen här är så bra så man nästan börjar gråta (av lycka). Den är i en annan dimension. Igår var jag faktiskt lite frikostig och handlade loss på rean (första shoppingen på hela vistelsen om man inte räknar med Helly Hansens "varuprover" hehe).

Förstår att det är skittråkigt att läsa om detta, så jag slutar väl innan det rullar iväg. Ska bara nämna för er att Brunswick Street är det området i staden som speglar Melbourne mest (enligt urinvånarna själva). En lång gata med jättebra caféer, restauranger, vintage-shopping och barer. Detta är definitivt ett av de ställen vi ska ta med föräldrarna på när de kommer nästa vecka. Schemat är ganska fullspäckat kan jag lova!

Bild från Australia Day. Tänk er att vi "surfade" på jättesandalerna i
meterhöga vågor. Ganska livsfarligt egentligen:


Bloggkrångel

Det känns som att bloggen krånglar en massa nu. Inlägg som inte vill visa sig osv. Hoppas att det snart ordnar upp sig? Skumt. Har ju bloggat varje dag nu ju, och då ska den passa på att jobba sig. Typiskt.

Jaja, helgen här ser ut att bli ännu en värmechock. Inte de 43 graderna som var för nån månad sen, men en lång bit upp på 30-skalan. Stian ska tyvärr jobba 6 dagar i rad nu (han passar på innan vi får finbesök från Norge nämligen) så han kommer vara iskall av all AC. Ingen sol där inte! Jag däremot ska sola och plaska som aldrig förr.

Och vet ni vad? Jag har fått ett till jobb. Bra va?! Vi får se vad det är, för det är inget normalt jobb direkt... Jag ska vara personlig assistent till folk/"kändisar" som vill ut och shoppa, ut och fika eller ut och gå ärenden. Jag ska bära shoppingkassar och assistera med det som behövs. Dessutom har vi livvakter som vaktar oss och paparazzi tätt i hälarna. Allt är bara ett spel för gelleriet, men agenturen som jag kommer jobba för hyr alltså ut detta "Kändiskoncept". Det är tydligen jättestort i Los Angeles (vilket inte förvånar mig alls...). Vad jag fattat det som så kommer jag mest bära på Louis Vuitton och Chanel-påsar och få betalt för det. Inte mig emot faktiskt.

Vi höres snart igen! ikväll ska vi på Pizza and Beer-night hos Nadine, en kollega till S. Då ska vi också få nyckeln till hennes lägenhet som våra gäster ska låna medan hon är i U.S.A.


Fredagsmys

Nyss hemkomna från en liten promenad längs med stranden och alla mysiga restauranger. Mörkret hade lagt sig och det var sådär lagom varmt och ljummet i luften. Underbart och helt perfekt. Fullt med folk på alla ställen och även på stranden. Överallt sitter det människor som tatt med sig picknickkorgen ut för att se på solnedgången och umgås långt in på småtimmarna.

Vi fortsatte förbi stranden och förbi Luna Park, påväg till ett smoothie-ställe som vi hittat på Acland Street (shopping/restaurang och cafégatan här i St Kilda). Helt klart godkänt, vi var nöjda att vi lyckades gå förbi dom goa glass-ställena. Då kände vi oss nyttiga.

Nu ligger vi bara och slappar, kollar på Australian Football. Vårt hemmalag St Kilda möter Collingwood och vi leder! Viktigt...

Lite bilder från gårdagen kommer här. Sushi istället för Smoothie var det då.



Bästa Sushin! Oki2Go på Acland Street:

Gissa vem som åt mest:

Påväg hem igen:

Den vita kungen

Här i Australien kan man ju köpa tunga droger direkt från matbutiks-hyllan känns det som. En av dem är White King. Helt enkelt livsfarlig. Att den gör sitt jobb och gör vita kläder vitare är det ingen tvekan om. Har satt upp alla dörrar och luftar som bara den, men går ändå runt med en stickande känsla i näsa och hals. Obehagligt och inte trevligt alls. Badhus med extra mycket klor här inne just nu. Pfft.


Sommar i luften

Vilken härlig sommar vi har! Stabilt sommarväder varje dag nu i flera veckor känns det som. Det utlovas alltid lite regn, men väderomslagen i Melbourne är snabbare än vad metrologerna hinner med. Bra det, när det är åt det positiva hållet! Jag måste nog gå i terapi för att klara av vinter och kyla igen, det är nog en fobi jag har. Jag kan inte se något positivt alls med mörker och snö/regn. Jag önskar att jag kunde... Att jag var en såndär person som sa: "Inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Haha, låter inte som jag alls. Ångest, blek med blöta fötter och förstörd frisyr. Nej. Detta land är rena motsatsen, tyvärr liiite väl långt bort från tjocka släkten och andra fina. Det prioriterar jag ju högt, och man får se till att slänga in många resor i framtiden. Fast vi får nog ta det lugnt på den fronten ett bra tag framöver nu...

Sista dagen på St Kilda Festival. Saknade min CareBear därhemma
när jag såg detta, den ligger nerpackad i en svart sopsäck uppe på
vinden. Snyft:

Framför Luna Park. Vi var svintrötta här efter lördagens kalas, några
sekunder senare köpte vi pizza o gick hem:


"Den bilden får du INTE lägga upp"...:



Black Ice tour 2010

Hej era fina!

Blogg.se har krånglat i några dagar, så har faktikst inte kunnat blogga - även om jag velat! Har många bilder från senaste dagarna, men får hålla lite på dom. Först och främst blir det rapport från AC/DC-konserten som vi var på i måndags. Det var verkligen en riktig fullträff! Krutgubbar är vad dom är haha... Den yngste är 55 och den äldste är 63 eller så. Ganska imponerande att dom orkar hålla igång som dom gör, man börjar ju gäspa bara man ser på dem... En grym konsert, förmodligen en av de sista för bandet! De har å andra sidan hållt på sedan 73 så det är kanske lite skönt att få gå i pension, eller vad tycker ni?!

+ Bra blandning av låtar (Bäst var Thunderstruck och Highway to hell, såklart), grym energi, fantastisk scenshow
- Vart är alla ansvarsfulla föräldrar när massa 7-åringar springer omkring, UTAN öronproppar. Skrämmande...

Ganska skön uppladdning va? Sushi på kajkanten. I bakgrunden ser
ni Etihad Stadium där konserten var:


På plats:


Angus slängde av sig skoluniformen ganska snabbt:

Frontman sedan 1980:



Vi har ingen chans att se rockiga ut tyvärr. Stian med världens största
leende och jag med pikétröja. Jaja, värt ett försök:







Happy Valentine

En trött söndag hos oss. Det blev ett lååångt te-party igår! Och jag var inte avundsjuk på S som skulle upp och jobba idag. Stackaren. Men men, så blir det när det vankas party. Kul hade vi, även om det serverades misstänkt lite te.

Idag är det visst Alla Hjärtans Dag också. Har gått förbi mig lite, även om man sett lite hjärt-skyltningar i butikerna o.s.v. Egentligen är det väl inget speciellt mer än att det blir en liten köphets, men visst är det väl trevligt med en liten "högtid" i kärlekens tecken kanske?! Viktigare för mig idag är att äta lite god sushi och njuta av sista dagen på St Kilda Festival. Det är mycket som händer här idag, alla vägar är avstängda för bilar och ett gigantiskt nöjesområde har tatt plats. På stranden är det Beach Concert, massa olika band och artister spelar hela dagen lång. Lät riktigt bra när jag gick förbi förut. Blir kanske en tur senare ikväll när S kommer hem. Måste vila lite först också. Hm, kanske kan kombinera båda. Lägga mig på stranden och lyssna på musiken?! Maybe baby.

Lite bilder från gårdagen får ni i alla fall här:

Födelsedagsbarnet Mia:

Sötsliskiga cupcakes:

Hur mycket gott som helst:

Fina damer:

Visst tog vi temat på allvar:

En polaroid-kamera var längesen man såg:

Ja må hon leva:

Time for tea-party

Vaknade nyss upp, trött som en gnu. Vissa dagar är man helt stendöd där man ligger. Helt orörlig och man vet knappt vad man heter eller var man bor. Jag lyckades i alla fall ta mig upp tillslut. Men nu ligger jag alltså här igen och skriver haha... Nåja. Vi verkar ha några regniga dagar framför oss, kanske lika bra det. Solen + kaffe har nog gjort oss lite uttorkade, är nog mycket därför man blir lite seg i bollen.

I eftermiddag ska vi på födelsedagsfest/tea-party. Mia fyller 25 och det är dags för ännu ett Kerferd-road-party, dom kan ju sluta hur som helst. Det börjar klockan 3, men för en gångs skull ska vi inte vara i tid. På alla tidigare fester har vi varit minst en eller flera timmar före alla andra. Idag ska vi försöka anamma den australiensiska stilen och ramla in sådär lagom sent.

Trött som 17


Dramatiska väderomslag

Idag har det varit supervarmt! Fram tills för fem minuter sedan... I alla fall, vi började dagen med en svettig långpromenad från Port Melbourne och hem. Vi tog faktiskt vagnen dit och gick sedan den cirka 5 kilometer långa vägen längs med stranden. Väldigt fint, men ack så svettigt. Vi kom hem, åt lite och vilade. Värmen och kvavheten låg kvar i luften. Man visste att ett stort oväder var påväg, det känner man liksom på sig (och väderflickorna nämner väl också en del). Hur som helst så gjorde vi iordning en kopp kaffe för att sätta oss på balkongen och kika lite. Det funkade i några minuter, sen brakade åskvädret loss! Vi förflyttade oss in, och här sitter vi nu. Fortfarande lite tagna va det otroligt dramatiska väderomslaget. Det är galet hur stormarna beter sig här...

Här får ni se alla dagens små stunder, before the storm:

Formel 1-banan som går runt sjön vi brukar springa runt:

Spårvagn 109:s ändhållplats:

Inga vänner, booooo:

Port Melbourne, the beautiful:

Symmetrisk arkitektur, väldigt "chict":

Skolbarn på gympalektion. Lite annorlunda upplägg än hemma:

Jag och "en skulptur". Detta fick jag reda på först idag efter att ha trott
att det alltid ligger kläder på muren när jag springer förbi. Idag var första
gången jag kikade lite närmare haha:


Pippi Pelikan. Längst ut på piren ser ni ett mysigt kafé. Bakom där kan
man se tusentals pingviner vandra hem i solnedgången. Vi tänkte gå och
kolla på dem idag, men vi får väl se om stormen lugnar ner sig:


Sen kom vi hem, efter några timmars vandrande. Dags för poker:

Här puttrar kaffet, och några minuter senare är det full storm.
Fortfarande 30+ i luften här:


AC/DC

På måndag ska vi, tillsammans med tusentals andra (?) hårdrockare, på AC/DC! Yes, vi har lyckats knipa ett par biljetter till den tredje och sista spelningen här i stan! Platserna ser också riktigt grymma ut, så nu är det bäst att det blir ett hejdundrande rockparty hehe... Det räknar vi med. Visste ni att AC/DC kommer från Australien? Som de inbitna fans vi faktiskt är så har vi vetat det i några månader. Sen vi kom hit typ. Ajja, vi är nog välkomna in på arenan både med kunskaper eller ej.



Förutom att hämta ut biljetterna så har vi gjort detta idag:






På denna bild försökte vi visa det lustiga väderomslaget. Till vänster är
himlen blå, och till höger är den mörk och skum:



Undervattensbilder

Idag testade vi för första gången vår nya kamera under vattenytan. Inte så smart att ta en dag med massa vågor kanske...?! Vattnet var grumligt av allt som vågorna förde med sig och bilderna blev därför inte de bästa. Vi ska definitivt ta med den ut i havet en dag när det är blankare vatten. Blir nog mycket bättre resultat då! Kul var det i alla fall. Kändes inte bra att doppa ner kameran i vattnet dock, även om det ju inte ska vara några problem. Tur att man har garanti utifall att. Stian var noga med att det var han som skulle ta hand om kameran efter saltvattenupplevelsen, eftersom man ska göra en speciell sköljning i sötvatten. Jättesvårt och komplicerat tydligen, en typisk grej som bara ingenjörer klarar av.



Lite tankar sådär bara

Något som är annorlunda här, är hur vissa folk ”roar” sig eller helt enkelt spenderar en vanlig kväll. Istället för att njuta av ett glas vin så tänder vissa en joint.

 

Svaret på frågan om folk röker mycket gräs här i Australien, är nog därför ja. Vi hade både hört av många personer innan vi reste att det var så, och naturligtvis vet vi också att drogkulturen är en annan här än hemma.

 

Vi har mest märkt av det eftersom våra närmaste grannar är storkonsumenter. De har ofta en mystiskt söt doft kommandes från deras balkong. Vi har fått en allmän lapp i brevlådan utskickat från fastighetsföreningen om att grannar har klagat på ”sötdoftande rök”. Det är kanske lika vanligt med sådana lappar här, som de man får hemma i Sverige om att stänga av musiken efter klockan tio?!

 

Jag har aldrig förut sett folk som är påverkade av dessa ”ingredienser”, så för mig var det nästan ett skådespel (får man säga att det till och med var lite intresseant?) när vi var på en fest där det tändes på rejält. En sov på golvet, en såg ut att må bra, en blev galen på dansgolvet o.s.v. Alla verkade reagera lite olika, kanske beroende på hur mycket de rökt och ifall de samtidigt drack alkohol?! Vad vet jag, men jag hade mina teorier haha... Jag har dock aldrig känt en lockelse att själv testa, varken en joint eller ens en vanlig cigarett. Jag skulle nog bara skratta åt mig själv. Bara tanken att se mig med en cigarett i handen och försöka se naturlig ut är ganska komisk.

 

Vi kommer nog att få se mer av detta fenomen när vi reser längs med kusten. Byron Bay (Surfers paradise) sägs vara den minst kriminella platsen på jorden, just därför att alla människor är så lugna och softa på grund av allt gräs de röker. Vet inte om det ligger nån sanning i det, men det känns ju bra med tanke på våra jättevärdefulla resväskor i alla fall :)

 

Här ser jag kanske lite hög ut, men jag ska faktiskt bara ut på en liten

normal simtur.

Försökte bara hitta en bild som passade in på temat, eller nåt:


Pride Parade

Slänger upp några av bilderna jag tog precis! Det var så varmt, och att stå i skuggan höll inte länge tyvärr... Jag överlämnade min perfekta plats under ett träd för att kunna se bättre. Men då orkade jag inte så länge, hade både glömt att dricka massa vatten och att ta på solkräm. Inte okej i detta land!

Here goes St Kilda Pride Parade 2010:








St Kilda Festival 2010

Idag är det söndag och dagen för St Kilda Festival att gå av stapeln. Vi har hört mycket om denna ganska ökända tillställning, men vi har ju aldrig vart med om det själva. Ska bli kul att se vad som händer... En hel vecka full med olika event, artister, konserter och så vidare. Om cirka 5 minuter invigs festivalen med en stor Pride-marsch genom den mest kända partygatan, Fitzroy Street. Ska väl springa iväg och kolla lite på landets alla gay-folk och vad de har hittat på. Paraden avslutas med en stor fest i en park som ligger precis där vi bor. Kan bli lite högljutt om man vill sova sen framåt natten känns det som... Jaja, blir en upplevelse det!

St Kilda Festival fyller 30 år i år!

Hittade en bild från föregående års festival:

Runt Luna Park kommer det hända mycket de närmsta dagarna. Rolig
ingång till parken, men själva åkattraktionerna och området innanför
portarna är skittråkigt:


Weekend

Helgen har börjat med lite runtstrosande på vår närmaste marknad, South Melbourne Market. Här kan man köpa massa gott att fylla upp frysen och kylskåpet med. Jag tror vi lyckades med vår första storhandling faktiskt. Inte ens hemma i Götet där vi hade bil och allt lcykades vi handla mer än för dagen. Suck. Ajja, ikväll ska vi i alla fall laga vår egna pizza och bara softa.

S är påväg ut med kiten, och jag ska nog läsa lite och sen springa. Jag är på min sista bok nu, hade med mig 10 tror jag. Vi är för övrigt värsta aktiva paret här ska ni veta. Sportar varje dag, festar aldrig (nåja, nästan aldrig) och många av våra samtal handlar om föregående nämnda. Ja, det blev inte riktigt som man trodde här, i vissa avseenden. Det blev nog bättre! Nu är vi verkligen inne i vardagen i och för sej, och det är skönt att man lagt en grund för hur man vill ha vardagen hemma sen igen också. Man får klarhet i ganska mycket när man är här. Saker som man funderat på inför framtiden och hur man vill leva det fortsatta livet hemma blir allt tydligare. Inte lika grått, suddigt och ouppnåeligt längre.

Hoppas ni får en bra helg, ska se om vi kan fånga nån av er på Skype senare. Just nu sover ni väl och drömmer hela högen.

Sportar min nya tröja för 40 spänn. Jag haffa den sista i min storlek!
Visst skriker det bargain... och mej :)


Fredag

Nu är det redan februari, tiden går så fort. Känns som vi ska åka hem snart nästan! Idag har vi bokat alla flyg framöver: Melbourne - Cairns, Brisbane - Bangkok, Bangkok - Landvetter.

Upp till Cairns kommer Anders och joinar. Det blir en tre veckors resa genom Queensland. Jag tror det kommer bli helt fantastiskt! Vi ska snorkla på Stora Barriärrevet, fattar ni? Nej, det gör nog inte vi heller förrän vi hälsar på Nemo och de andra firrarna.

Cairns

En sån här båt åker vi ut med:


Efter Cairns åker vi neråt mot Brisbane. Det blir väl en del stopp på vägen, men de är inte riktigt bestämda ännu. Vi har pratat lite om Fraser Island, som är världens största sandö (och med på listan över världsarven):



Australien är ett så himla stort land, så man får välja sina godbitar och prioritera, eftersom man ju omöjligtvis kan göra allt. Vi har har att även västkusten är helt fantastiskt, men denna gång är det full fokus på östkusten. Brisbane blir sista stopp i detta fantastiska land:


Mae Phim heter stället i Thailand som vi ska till. Googlade och hittade en bild på poolområdet som tillhör lägenheterna där vi ska bo. Lustigt. Finfint litet pitstop:


Det var allt för idag! Blir inte mycket bloggande om dagen nu, inga ursäkter tyvärr! Jag har helt enkelt ingen lust, men nåt jag däremot har lust på som jag vet att det finns mycket av i Sverige just nu...
Det är en stor, fet semla de:


Photofunia

Hej hopp!

Nu har jag testat www.photofunia.com!

Välj bakgrund och sen ett foto av dej själv!
Lite häftigt va? Jag o kändisarna haha...









RSS 2.0