Changi Airport

Skickar en liten hälsning från flygplatsen i Singapore. Lite lagom trötta, så tangentbordet känns mer komplicerat än vanligt.... Gratis internet tackar vi i alla fall för! Sådanhär fina flygplatser har vi verkligen inte i Sverige... Vi har besökt en fjärilsgård bl.a, varmt som en bastu. Det blev i alla fall många fina kort!

Resan har gått bra hittills, inga större problem (bara lite med stians pass, men det var väl väntat med tanke på att det var signat 93 typ).

Jag och Bella sov ganska så bra på planet mellan Frankfurt och Singapore, medan den stackars S hade det lite svårare. Så vi får hoppas han kan ta det lite lugnare på nästa plan. Sömntabletter biter kanske inte på riktiga karlar?


Take off day

Idag smäller det! Planet går om 7 timmar så det gäller att njuta av de sista små stunderna i Svea. Sömnen var bättre än väntat inatt, vilket känns som en stor hjälp. Blir nog många vakna timmar det närmaste dygnet. Men det blir nog timmar av förväntan och go feeling, så vi får överleva.

Bella ligger fortfarande och snoozar däruppe, men ska nog få upp henne snart. S klampar omkring på övervåningen och förbannas nog över min för tunga packning. Sorry for that! Men det blir ju han som får bära den, jag vill inte skapa ryggproblem för egen del :)

Nu är det frukost!

Bis später! Kanske blir ett litet inlägg till nu, eller sen - i den andra världsdelen.


Nu drar vi



Just det, denna skrutten ska också med...


ensam! :(

Hej mina vänner, eller kanske ninas vänner? För nu är det bella här igen. Ja, jag får nog börja starta mina inlägg med att det är jag numera! :) Men men...

Sitter här med deppig musik på för jag ska ha hejdå-kväll med tjejerna ikväll. Anledningen till depp är inte för att jag ska säga hejdå och allt det där, utan för att dom inte dykt upp än! haha! Hallå. Vart är ni?? Kom nu, jag är ensam!

Smuttar på lite vitt och funderar på att åka till kungsbacka och träffa älskling senare! Vill vara med honom hela tiden nu!

Glöm inte att följa med oss på vår resa nu! Så får ni ha det så jättebra för nu knackar det visst på dörren!

Kram Kram Bella!


Hopphopp

Är i lägenheten för ännu en dags kliniskt rent städande! Det är nästan som ett träningspass att gå loss med moppen... Jag blir nästan förvånad om jag inte är i mitt livs bästa form efter dessa dagar?!

Om en halvtimme startar S sitt Lidingölopp. Jag är lite nervös faktiskt, å hans vägnar då. Följer honom via sms, och det är alltid kul när det plingar till och man får se vilken etapp han nått fram till o.s.v. Verkar som om dom har en kanondag uppe i huvudstaden vad gäller vädret. Kul det i alla fall! Gissar på att det varit skönare att ta en glass i solen än att springa 3 mil terräng dock. Men men...

Ikväll är det skaldjurs/spelkväll med jobbtjejorna! Ett final goodbye till dem...




Städning pågår

Just nu håller jag på att renskrubba lägenheten på alla sätt och vis. Puh, det känns nästan som om 2 grisar har levt här ibland! Nejdå, men det tar allt tid när man väl sätter igång. Nu kan man inte ta alltför många pauser heller, för nu måste det bli klart! S är uppe i Stockholm under helgen för att springa Lidingöloppet, så städningen föll på min lott. Naturligtvis har han hunnit hjälpa till en massa, men det blir jag som får göra de små finjusteringarna. Städning är inte, och har aldrig varit, min starka sida. Jag är en liten slarvmaja, men nu ska jag försöka göra mitt bästa. Vill ju att våra hyresgäster ska ha det så bra som möjligt här! :)

Snart snart är vi här, jag tror nog det får bli en liten lägenhet vid St Kilda beach ändå:


Sista veckan

Helgerna är inte alltid min melodi att blogga på. Denna helgen har det varit många och mycket så det har absolut inte blivit av. Puh.

I lördags var vi på Linda och Stefans 25-årsfirande. Det blev en sen "kväll" med mycket mingel och god mat. Jag hoppas att jag får sno lite bilder av Frida, eftersom jag överlät ansvaret av bildtagande till henne (med hennes kamera som är lite bättre än min mobilkamera).

Igår hade vi lite avskedsmiddag med våra föräldrar och mina syskon. Det var kul att få samla alla på ett litet mer formellt sett ändå. Sedan kommer vi inte få se dem på minst ett år! Det blir ju lite prat på skype med webcam, och kanske nåt besök från nån?! Det hoppas vi på.

Denna vecka är det jobb på måndag, onsdag och torsdag. Däremellan blir det packning, städ och att säga hejdå. Skrämmande, spännande, härligt och sorgligt. Tror inte jag haft den mixen av känslor förr.


När man googlar på Australien så är detta första bilden som kommer upp:




Fransk pedikyr

Ja, jag har då aldrig "pedikyrerat" mina tånaglar på detta sätt förrän idag. Jag vet inte riktigt om jag tycker om det så mycket, men fräscht blir det ju i alla fall. Det kanske inte blev exakt lika snyggt som på bilden nedan, men nästan. Jo, jag är nog nöjd. Detta kan bli min nya grej.

Nu ska jag cykla iväg till jobbet! Ha en mysig fredagskväll alla ni andra som är lediga!


Me, myself and I

Idag ska jag ha en egen-dag här hemma. Har fixat iordning så gott det nu går med flyttkartonger och gammal bråte överallt. Man kan faktiskt ställa saker rakt så ser det i alla fall bra och städat ut typ. Ska ta mig ut på en riktig långpromenad först tänkte jag. Solen ligger fortfarande på och det är helt enkelt ett ganska trivsamt gå-väder. Jag är rejält trött efter tidigt jobb imorse, så en promenad gör nog att jag kvicknar till litegranna.

På vägen hem hade jag tänkt hyra film. Jag måste vara den enda individ i Svea rike som inte sett Twilight än?! Förmodligen. S (som är ute och seglar ikväll) vill inte se den, så nu ska jag i egen hög person välja film till MIN egna filmkväll. Vilken frihet! Alla som sett Twilight påstår ju att den är hur bra som helst, och att man blir kär i Robert Pattinson. Ja, vi får väl se?! Jag är ju rädd för vampyrer jag, så kärlek känns långt bort.




Old school

Jag har haft mobilen avstängd i nästan två hela dagar (förutom på natten då den tjänar som viktig väckarklocka). Det har varit rätt skumt på nåt vis. Hur många idag går egentligen med mobilen avstängd? Samtidigt som det är lite skumt, så är det också otroligt skönt att inte bli nådd vart man än går. Att slippa vara beredd och på sin vakt hela tiden. Det blir en typ av mental avslappning från allt som har med teknik att göra. Även datorn har fått stå orörd, eller mer orörd skulle jag nog hellre säga.

Igår gick jag och "knackade på" hos Angelika och Andreas utan att ha ringt innan. Dom var inte hemma, men det är inte det som är poängen. Jag gjorde ett besök på det gamla viset, där man får ett spontant infall om att "knacka på". Är personen hemma så får man en rolig pratstund i nån minut, annars går man helt enkelt hem. Ah, frisk luft. Så tänkte jag väl kanske inte riktigt igår, speciellt inte när en av deras grannar stod och glodde på mig medan jag bankade på dörren för tredje gången. "Hon var visst inte hemma", sa han när jag gick förbi. Egentligen tror jag han ville säga "Varför ringde du inte innan, pucko?". Det blev trots allt en trevlig promenad, solen lyste och det var sådär lagom varmt. 

Om jag ska vara helt ärlig så försöker jag mest bara spara batterierna på min mobil eftersom jag glömt laddaren hemma. Men det är absolut skönt att ha den avstängd! Mitt dåliga minne kanske lärde mig nånting bra den här gången?


Paus i kaos

Efter en dags packande så känns det ändå som att jag fått lite, lite gjort. Men det tar tid, det är ett som är säkert! Har packat ner ett och ett halvt köksskåp och alla mina prylar i badrummet. Det syns liksom inte att det har hänt nåt, men det kan ju bero på att det är otroligt stökigt i lägenheten nu också i och för sig. Det låter ju så enkelt när man tänker på att allt bara ska ner i lådorna. Möblerna ska ju stå kvar, så det är ju ett par (klumpiga) problem mindre trots allt. Jaja, om vi gör lite varje dag så har vi faktiskt 14 dagar på oss. Det ska funka fint.

Nu ska jag ut och springa en runda som omväxling, fick mersmak efter mina 5 km igår. Dock blir det nog inte en lika fin runda idag, naturmässigt sett. Men men... Kroppen blir glad ändå den!

Sen blir det hem och mysa ner sig så gott det går mellan flyttkartonger och dammråttor. Lite spikmatta på det så känner jag nog lugnet återvända.

Later!



Time to fly

Måndagen började i lugnt tempo för min del. En god frukost och en kopp kaffe med grädde framför Nyhetsmorgon. Dessa dagar är väl snart utbytta mot Kangaroo-tv på bästa sändningstid antar jag?!

Har varit och införskaffat en hel bunt flyttlådor i alla fall, för nu börjar det bli dags att packa ner sitt liv. Allt ska ner i stora bruna, tråkiga kartonger. Skrämmande, men också väldigt befriande på samma gång! De materiella tingen överstiger ju definitivt inte den goa känslan i kroppen av att vara påväg. Äntligen.

Innebörden av att göra det man vill i livet, blir allt klarare för mig. Man får ofta en chans eller två, kanske fler än det om man har tur. Men det gäller att ta dom som känns rätt och bra för en själv. Leva fri som en fågel och strunta i alla konstruerade krav och levnadssätt.


13/9

Hipp hurra! Idag fyller beste Bestefar 80 år och vi ær i Norge før att fira. Kalas-dag idag! Men først en liten springrunda før mig och S i lysløpe som det kallas hær - elljusspåret på korrekt svenska. Solen skiner idag också och det ær perfekt væder før en liten motionsrunda. Det blir nog 5 km før mig, får se hur formen ligger till. Jag får motivera mig med att det førmodligen blir lite tårta och annat gott senare idag! Hm.

Førsta gången jag hælsade på I Norge før 3.5 år sedan - blondare och lite nervøs också kanske




Titta vad jag hittade

Efter ännu en dags snokande på Coop så hittade jag den äntligen! Aldrig förr har jag frestats så mycket av nåt ätbart. Nej, det här var en riktig hit för mig tror jag! Fast jag får nog vänta med att säga för mycket innan provsmaket a.k.a. frossandet är över. Men jag tror icke jag blir besviken! Nope.

Annars då? Tja, det är ju fredag idag så då blir det god mat och mys i soffan för vår del. En ganska vanlig fredagskväll med andra ord. Just nu håller jag dock på med tvätten, så fredagsmyset börjar väl om en timme eller så. Nedräkning...

Hur nöjd som helst




The perfect cut

Ibland har man lite småtur! Som jag idag.

Eftersom jag var ledig så tänkte jag se om det fanns nån ledig klipptid hos någon, nånstans (jag är en av dem som inte har "egen frisör"). Gick och handlade imorse och såg då att det fanns en salong på torget. Vi testar, tänkte jag. Skrev in numret i mobilen för att ringa och boka tid efter klockan tio när salongen öppnat. Sagt och gjort. Tre timmar senare infann jag mig på Sax o Vax. Det visade sig att salongen bara var två dagar gammal och att de hade öppningserbjudande på klipp. Så lämpligt! Vilket flyt liksom... Det brukar alltid bli så dyrt när jag klipper mig nämligen. Ynka 240 spänn fick jag lämna kvar när jag en timme senare lämnade salongen. Rena herrklippet ju! Så billigt har jag nog aldrig kommit undan hos någon frisör! Dessutom blev jag riktigt nöjd. Typiskt att hitta en favoritfrisör två veckor innan man ska flytta tvärs genom klotet. That's life folks!





Ledig dag

Godmorgon!

Hur mår ni? Hörde precis på nyhetsmorgon att det råder pussförbud. Allra mest gäller detta förbud i Frankrike där kindpussarna är vardagsmat. No more bisous for the French people. Allt p.g.a. denna svininfluensa... Snart får man nog gräva ner sig i en bunker och sluta leva.

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe, och sedan cykla iväg en sväng. Solen skiner och livet leker!

Later!


Lycka och framgång

Jag läste en oerhört klok och tankeväckande sak i en av mina nya böcker. Något som man vet, men inte riktigt reflekterar över.

Avsnittet handlade om yttre lycka och framgångar, alltså om vad som verkar lyckat inför andra. På åttiotalet t.ex. så fanns det en period då man verkade otroligt framgångsrik om man var brun på vintern. Detta visade att man hade råd att åka utomlands, vilket inte var så jättevanligt på den tiden. Idag skulle ingen bli direkt avundsjuk om du var lite extra brun en januaridag. Solarium eller en omgång med brun utan sol kan ju ligga bakom. Visst kan en utlandsresa till Thailand vara alternativet, men det är ju inte så speciellt längre, eller hur? Det tyder ju inte direkt på framgång... Alla tar ju en charter på vinterhalvåret.

För 10-15 år sedan var man kung i stan om man pratade i mobiltelefon på offentlig plats. Wow, han har råd med mobil! Hur rik och lyckad måste inte han vara, tänkte jag och hoppades innerligt att jag själv skulle få en tegelsten i julklapp. Idag går vem som helst (alla) och tjattrar i sina mobiler. Och ingen av dem anser vi väl vara mer framgångsrika än oss själva!?

Vad som ses som ett mått på lycka och framgång är i ständig förändring. Människan har egentligen ingen chans att nånsin få bli lyckad om man ska hänga med i alla yttre krav som ploppar upp. Varför är det förresten så viktigt att verka perfekt i andras ögon? Allt (okej inte allt, men mycket) idag handlar enbart om vad du kan visa upp utåt sett. Sen springer vi alla hem med våra kantstötta känslor och gråten i halsen för att vi hållit uppe fasaden hela dagen.

Ungarna skriker och är inte alls sådär söta och väluppfostrade som vi ger sken av inför grannarna. Maten är inte lagad helt från grunden, även om du sa det till middagsgästerna. Det ligger timmar av arbete bakom den "naturliga looken" som du strålar med varje dag
.

Egentligen tror jag att vi alla är lika operfekta, bara det att vi måste våga vara det inför varandra också. Vi blir ju mer mänskliga då, och sådana människor vill i alla fall jag ha runt mig. Hellre ett fåtal människor som är sig själva och som man kan vara sig själv med, än massa ytliga kontakter som bara krånglar till det.

Boken, som hittills verkar grymt bra, heter Finn din inre styrka och är skriven av Sanna Ehdin.


Lindt

Ni vet den nya reklamen för Lindt-chokladen med mousse i? Ja, just den... Är jag den enda som blir helt förtrollad?

Måste. Ha. Nu.

Den hade inte kommit in på Coop, så vart finns den? Kanske har den inte börjat säljas överhuvudtaget än?
Men snart måste den väl börja ramla in på hyllorna?! Datum, nån?!?


Marabou kan slänga sig i väggen


The Reader

Idag är det tisdag rätt och slätt. Min dag har börjat i lugna takter, eftersom det inte blir jobb förrän senare. Skönt med en lugn start!

Hade tänkt börja packa ner mitt liv lite smått i flyttkartonger och sopsäckar. Allt lite huller om buller. Vi har hyrt ut lägenheten möblerad, så det är bara de personliga prylarna som ska upp på loftet. Men det är ju trots allt en hel del när man väl börjar kika in i alla skåp och skrymslen. Det är väl bara att börja nånstans helt enkelt. Frågan är var? Kläderna hade varit det lättaste, men man behöver ändå använda några av dem innan vi åker. Men kanske de allra tjockaste vinterjackorna och skorna. Ja, vi får väl se... Det blir en mjukstart på den fronten med känner jag.

Har hunnit bunkra upp med massa böcker som jag ska ha med mig. Hela 8 stycken pocket blev det! Därefter får jag börja läsa på engelska. Oh my dear God. Böckerna tar ju ändå lite plats i resväskan, så jag får nog försöka muta Bella med några decimeter av hennes handbagage eller nåt (Jepp, Bella ska hänga med i en och en halv månad!).

Exakt tre veckor kvar idag!


Något att göra på stranden:


Helgen min

Har haft en underbart mysig helg på alla vis! Med besök från Norge så blev det att hitta på en massa. Café, shopping på stan, 3D-bio (wow!), museum och massa godis och go mat. Fullt upp, men bara kul saker... I like.

Resten av helgen blir lugn och avslappnad.

Ikväll tänker jag nämligen ta min gubbe och sätta honom i soffan här bredvid mig. Det blir The Mentalist-marathon, kycklingspett, levande ljus, resterna av allt godis o.s.v. En kanonkväll, i vissas ögon!


Jag, just nu, i min allra mysigaste Liverpool-tröja:


Fredag hela veckan

Hej på er!

Här sitts det i soffan och slappas. Känner mig lite sådär halvförkyld, på gränslandet mellan svininfluensa eller inte kan man väl säga i dessa tider. Fasligt mycket skriverier om denna grissjuka förresten... Jag vet inte vad man ska tro? Att folk dör av den "vanliga" influensan händer varje år, bara det att det inte uppmärksammats på samma vis. Media har en stor makt, det är helt säkert det.

Idag blir det lite städning tänkte jag. Vi får finbesök från Norge, nämligen av Synne som är S systerdotter. Inte för att jag tror att hon bryr sig så mycket om det glänser på golven eller ej, men jag vill gärna sätta standarden för hur det verkligen är att besöka Onkel Stian och Tante Nina. En upplevelse.

Så för övrigt i helgen blir det lite åkturer på Liseberg och massa godis och gott. Härligt! Bara massa mumma. Dock har jag på äldre dar blivit en riktig Lisebergs-fegis som spyr bara jag tittar på virvelvinden. Okej, en lätt överdrift kanske men inte såå långt därifrån.


Den här finns det nog ingen chans att jag sätter mig i:

Jukebox är min absoluta favorit, och den snurrar ju en hel del faktiskt.
Dock har jag inte åkt den på ett tag, så får väl se det som ett test nu i helgen då:


Kärlek...

Jag gillar att personen som skrivit lappen verkligen har ansträngt sig genom att använda olika färger på pennan...


11-kaffe

Har haft ett väldigt fördröjt 11-kaffe här i soffan. Suttit framför datorn och fixat med tillfällig eftersändning av post. Posten ska dimpa ner hos mor och far i ett år nu, men det gick bara att beställa ettt halvår i taget. Skit, men jag får sätta mig under en palm i mars där nångång och beställa de resterande sex månaderna.

Jag bockar av allt fler och fler punkter i min lilla Australien-bok. Det mesta har faktiskt blivit fixat nu, och jag tror att vi är ute i god tid ändå. Det känns inte som om det är nåt som kan strula till det.

Nu ska jag ta en promenix i det  vackra vädret och sen ska jag beställa hem ett ton med böcker! Jag ska bli en riktig bokmal under resan, komma hem till Sverige  som en lärd och komplicerad person.

Snart blir det väl 11-kaffe här på Kirbys Café, St.Kilda:


Keep running

Hej hopp!

Är hemma efter en mini-runda på stan. Kikade bl.a. på löparskor och hittade de perfekta med riktig stuns i! Är riktigt nöjd med mitt köp, jag behöver verkligen ett par nya dojjor. I Australien lär det bli en hel del löpning (förutom surfing såklart!) eftersom det är en så lättillgänglig sport. Det är helt perfekt för överallt! Vart du än befinner dig, så är skor och träningskläder det enda du behöver. Löpning eller powerwalking är verkligen något jag tycker om. Inte för att jag är grym direkt och springer tre mil i veckan men ändå. Kroppen mår verkligen bra av en runda i det gröna! Man vänjer sig också snabbt vid den känslan, vilket är tur det!


Love my new shoes




RSS 2.0