Fredag eftermiddag

Hej hej!

Står ni ut med några tråkiga, bildlösa inlägg till? Ja det får ni nog göra. Ganska smidigt ändå, som att sms:a ungefär. Får inte börja lata mig med bloggen även om det lockar ibland.

Idag har vi vart slappa, blev sent igår. Jag var hemma från jobbet vid midnatt och då är man ju uppe i varv som bara den. Försökte läsa lite, men tröttnade och då fanns det ju inte så mycket annat att göra än att försöka somna. Trååååkigt. Stian satt uppe med nåt nytt dataprogram han har hittat, så när han kröp till kojs var väl klockan tre eller nåt. Men det är nog bra att vi lär oss att vända lite på dygnet med tanke på att Fotbolls VM börjar snart.

Nu ska vi laga nån go mat och sen blir det kaffe på Starbucks (ett måste, Stian vägrade gå på nåt annat ställe). Senare ikväll är det bio: Hot Tub Time Machine. ... Lagom film, som vi nog kan smälta idag utan att behöva tänka för mycket. Kanske en drink på Carlton Club med en av Stians arbetskamrater som ska flytta till France. Vi får se, vi får se...

Ha en fin start på helgen! Höres!

Rubrik

Hejhej!

Blir en liten uppdatering ändå. Kan inte hålla mig ifrån hehe... Nejdå, men vi kan använda cirka 50 mb per dag. Jag är lite svart eller vit ibland förstår ni. Det är allt eller inget, men nu har alltså Stian sagt att det går bra. Sålänge vi inte surfar runt överallt och ingenstans.

Ska iväg en liten sväng och handla det nödvändigaste, och sen blir det nog en liten träningsrunda. Kanske blir det jobb senare idag, lite beroende på när vissa specifika telefonnummer blir godkända o.s.v. Men det är också en stoooor/låååång översättning pågång (de ringde och "varnade" igår hehe). Så jag räknar med att det blir lite jobb i veckan och nästa. Men det är jag bara glad över. Att översätta data-dokument är faktiskt riktigt roligt, jag har blivit grym på en massa termer som har med teknik att göra. Och det är sannerligen ett hål i hjärnan som behöver fyllas på.

Ha det fint allihop, njut av våren! Glädjande att höra att Bella äntligen läst DaVinci-koden, tror det var minst ett år sedan jag lät henne låna boken av mig :)

helg

Hej från en trött bella! Haft inventering på jobbet vilket innebär att vi räknar alla varor och jobbar därför massor med övertid och helg. Men ska inte klaga för mycket - vi blir nämligen bjudna på massor av mat, godis och läsk! :) Och det beövdes. Har legat halvt död när jag kommit hem så det blev en hyfsad lugn helg med min vän Klara som va allt för längesen:( Träffade henne utanför nivå förra helgen och hon var så rolig,,,skall inte nämnas för mycket - för hennes skull... haha!

Annars rullar allt på... Hade filmkväll med Friden i torsdags, idag har jag vart på god middag i Högsbo och ikväll skall jag kolla Da vinci koden. Jag har läst boken, LÄS DEN! Men hur är filmen??


Sista aprilhelgen

Nu har vi använt upp största delen av vårt internet för denna månad. Suck. Det blir verkligen svindyrt om man går över limiten, så nu får vi bara kolla mailen fram till den 5:e maj. Det är nog bl.a. Stians simvideor och onödigt mycket surfande som gjort att megabyten dragit iväg i en väldans fart... Och mitt uppladdande av bilder också kanske.

Jag hoppas att Bella uppdaterar, hon sitter ju på ett normalt bredband med obegränsad surftid... Annars får väl bloggen ligga död i två veckor här.

Nu ska jag en lite vända på stan, det är end-of-season sale har Stian berättat. Han är ju inne i fashion-industrin nu och vet därför när på året de bästa reorna är. Det är tydligen nu det, ekonomiåret slutar runt denna tiden här i Australien, så alla butiker vill bli av med grejerna. Nåt i den stilen var det...


Stian ska i finkan...

... Nädå, men man blir ju lite skakis när det ligger ett brev från Victoria Police i brevlådan. Såklart. Men det var fortkörningsböter det gällde den här gången. Ajaj, vad är oddsen känns det som?! Han har kört bil i typ 4 dagar allt som allt i detta fartkamera-täta land. Inte mycket att göra åt dock. Man måste ju hålla sig till reglerna, oavsett om man är norrman eller ej.


What a beautiful morning in my life

Vaknade upp efter en ryckig sömn, eller vad man ska kalla det. Fick upp rullgardinen och blev genast på bättre humör. Ahh, ännu en dag här i Melbourne! 5 minuter senare satt vi och pratade om hur gött det ska bli att åka härifrån typ. Nejdå, men ska bli gott att röra på sig lite. På lördag kommer en tjej och spanar in lägenheten, den är ju het på markanden just nu. Man kanske borde försöka sälja den i smyg. Låtsas att man äger den. Ett klipp på 4-5 mille hade suttit fint, men inte bedrägeri kanske.... Bostadspriserna är ju förövrigt helt galna här. Man förstår att folk måste dela på hus osv. Det går ju inte på annat sätt.

Stian gick hur som helst och simmade, men jag hade absolut ingen lust med det idag. Tog med mig kameran och ut på en springtur istället. De har äntligen fått bort Formel 1-bygget (det tog några veckor...) så nu är det fritt fram i Albert Park. Gött. Börjar gilla att röra mig i dom områdena igen. Var ju alltid där i november-december typ... Nu är det dusch och pasta. Håll till godo med lite fräscha bilder sålänge:


Man ser det inte här, men det sitter typ 20 asjobbiga fåglar i palmen
och äter bär eller nåt. Hela dagen...:


Stian kollade på simvideo, men det blir nog tvunget med simlärare
så småningom också:





Mina skor är inte särskilt hela längre kan jag säga:



Ute på "bryggan" brukar pelikanerna hålla till, men icke idag:

De svarta svanarna fraktades bort under Formel 1, och det var väl
tur det. Men nu är de tillbaks:


Påväg hem igen:

Apoliva kaos

Kommer ni ihåg att jag skrev om utförsäljningen på Apoliva som antagligen, om jag inte fattat det fel, skall utgå.

Fattar ni vilken lycka? Vi var så taggade, klockan 2 sprang vi till matsalen för att vara först. 8 stoooora kartonger fyllda med roliga prylar. Det var kaos, alla grävde, alla trängdes, alla ville ha det bästa. Jag var tvungen att ställa mig en bit bort ett tag för jag var så full i skratt över hur folk plötsligt betedde sig när allt kostade 10 kr...

Men det fanns allt - i mängder! Jag shoppade loss för ca 300 spänn och fick 3 stora påsar med mig hem! Kul va? Även fast det är aningen pinsamt med tanke på hur laddade vi var inför det här! ;) Men ni fattar väl ironin, sånt här händer inte ofta på jobbet en tråkig vardag ;) 

Fast på vissa grejer var det liksom - I can see why its rea! ;) Ett ordspråk jag tror Nina kom på! ;)

 
Puss&Kram från moi!


Friday Night at Palms

Hejhej!

Här kommer lite bilder från vår fredagskväll på Palms at Crown (Casinot). Vi var och tittade på komikern Pablo Franciscos senaste show - en riktig 10poängare. Showen inleddes med två uppvärmningskomiker som faktiskt var riktigt bra. Annars brukar de inledande vara sådär halvtråkiga så att man bara sitter och väntar på att huvudstjärnan ska komma in. Men så var det inte, även de har nog en ljus framtid på komikerscenen!

Självklart var Pablo bäst, han var ingen besvikelse nånstans... Stå upp komiker måste vara världens svåraste yrke, samtidigt som det också ger mest. Vilken kick det måste vara när varenda kotte i publiken viker sig av skratt pga dig och vad du säger. Man blir verkligen imponerad! Man borde gå på mer sånthär, det är såå mycket roligare än det mesta annat man hittar på.

Ha det fint! Här fortsätter städning idag!


Lite skit i hörnen...

Hej därhemma!

Gissa vad jag ska göra idag? Jag ska städa som en tok. Rengöring ska få en ny betydelse från och med idag. Stian kom på den briljanta idéen att jag har i uppgift att grovstäda lägenheten, så att det bara blir att polera ytan när det är dags att lämna. Sagt och gjort... Stian är väl medveten om mina begränsade städkunskaper efter att själv ha konstaterat att min första lägenhet i Kärra innan utflytt "måste vara den skitigaste någonsin...". Nåja, det är mer än ett halvt decennium sen.

Det är inte det att jag tycker det är speciellt tråkigt att städa (det kan faktiskt vara riktigt trivsamt att pyssla och greja med lite musik på). Dock är jag en typisk sån som sopar damm under mattan och hoppas att det ska försvinna av sig själv - nångång, i framtiden. Men idag, IDAG... är det alltså dags för nya tider...

Shower Power funkar varje gång, står det på förpackningen:

Howdy

Här har ni oss, två stinkande svettpölar. Precis hemma från varsin springrunda, S längs havet och jag i parken. Jag hade lätta fötter och min energi tar aldrig slut känns det som. De senaste dagarna har vi simmat, sprungit, gått och bara levt livet. Själen trivs verkligen här! Önskar att jag kunde telepatera över er allihop så ni fick en gnutta av vår vardag.

Idag har vi också varit på Helly Hansen, jag valde ut en vinterjacka och S tittade på thermobyxor till sin kollektion. Nu har jag, enligt mig, den snyggaste jackan i många säsonger för mindre än 500-lappen. Väldigt nöjd! Vi kommer nog bli tvungna att skeppa hem kläderna. Man måste ju tänka på tullen också, kanske verkar lite skumt att smuggla ett helt sortiment...

Nu är det dusch, ha're!


Sommar

Hej våra nära o kära! Hur har ni det?

Här är det kanon. Sitter på balkongen och bara njuter. Underbar helg får vi! "Hösten" har förvandlats till en prima sommar, och ibland är Melbournes skiftande väder perfekt. Idag har vi simmat (i utebassängen) och det har gått väldigt bra för oss båda. Det var riktigt gött att simma ute, solen gassade ner i poolen och man hade hela Melbourne med dess skyskrapor som utsikt. Väldigt coolt på nåt sätt!

Om nån timme ska vi iväg på Pablo Francisco och det kommer bli himla kul. Dags att få skrattmusklerna tränade lite också, inte bara kroppen!

På min fina balkong. Ser ni att mina ögon matchar himlen? Wow:



love work

Hej alla glada! Bella här... Vet ni, ibland gillar jag mitt jobb.Inte nog med att vi fick gratis glass idag (haha) så ska dom imorgon ha en utförsäljning av Apoliva hudvårdserie. Kul va? Typ 10 kr produkten. Snacka om att det ska shoppas massa rengöringslotion, ansiktsscrub, ansiktsvatten och natt/dagcreme. Så förvänta er detta i födelsedagspresent hädanefter! ;) haha. Nä, skämt åsido...

Jag ska nog specielt satsa på dagcremen. Min är slut, och kan behöva ett billigt alternativ...




Kommer ni förresten ihåg den hemska apoliva reklamen? Var ni rädda för henne?






Torsdag idag

Hejhej!

Här sitter jag i min ler-mask, gulligt va?!?

S har äntligen fått ordning på vår dusch som varit lite störande. Lagom tills det att vi bara har några veckor kvar att bo här, men men... "Felet" är duschstrålarna som varit så hårda att det kännts som man amputerat en leverfläck varje gång de har nuddat huden. Det var visst lite skit inne i själva röret som skapade detta sylvassa vatten, men nu är det puts väck. Gött.

Annars då? Tja, Stian har köpt ÄNNU en HH-vinterjacka (väldigt lik den andra, men inte enligt honom?!). Jag funderar faktiskt starkt på att slå till på en jag med (notera: en). Vi ska ändå bo bland isbjörnarna i framtiden och jag kommer bara bli sur om jag behöver spendera dyra pengar på vinterkläder som jag hatar. Jag vet hur jag fungerar. Man får se det som en investering i gott humör helt enkelt.

Hoppas ni har en fin och solig vårdag! Hörs snart igen!


Älska Strawberries

Har vart ute och gått en mil för att jag absolut inte har nåt annat att göra. Gick utan nåt direkt mål, och roade mig att kolla på fina hus osv. Rastlös är jag. Nu lääängtar jag till att åka vidare. Om vi hade stannat i Melbourne i 6 månader (som vi ville) så skulle vi åkt vidare nu i helgen. Nu var vi ju tvungna att gå med på 7 månaders kontrakt för att få denna lägenheten, och ingen större fara är väl det egentligen?! Men ja, ändå. I'm done here.

Har i alla fall också varit och hämtat ut biljetter till fredagens lilla event. Då ska vi på Pablo Fransisco som ett litet sent firande av Stians födelsedag. För er som inte vet så är han världens bästa komiker, Pablo alltså. Youtuba om ni vill skratta tills ni storknar.

Nu ska jag kolla snart äta massa jordgubbar, tror att det är jordgubbstider här eftersom en burk kosta typ 10 spänn. Det var ju bara att bunkra.

Puss hej!




Scott, 30

Goddag på er denna blåsiga söndag!

Det har stormat och härjat sedan inatt, när S fick gå upp och rädda våra saker på balkongen från att flyga iväg i sista sekund. En solig och ganska varm dag om det inte varit för denna galna orkan. Vår lägenhet är sämst isolerad också, så vi får in all kalluft genom balkongdörren. Jaja. Idag läser vi bok, dricker varm choklad och är ute och går. Inte så mycket mer än det.

Igår hade vi  en riktigt trevlig kväll i alla fall! Firande för Scott som fyllde trettio ägde rum på en bar i Richmond. Alltid lika trevligt med det gänget, dom är för roliga alltså. Scott är ju en klass för sig, och han måste nog upplevas live för det går inte riktigt att förklara hur rolig denna person är genom att bara vara sig själv. Efter några drinkar och en god Aussie Pizza så åkte vi hem - nöjda med kvällen.

Ha en mysig söndag, så hörs vi snart igen!

Jag hämtade upp Stian efter jobbet och vi satte oss nere vid Yarra River.
Här nere sitter Stian och lunchar varje dag, men det är nästan finare på
kvällen:

På Maeve Fox. Scott var mycket glad över att vara 30 och att ändå
"...still got it...":






Mysfredag

Hej hopp!

Lugn och bra fredag på alla vis. Ikväll är det australiensisk fotboll (såklart!) som gäller. Vårt lag spelar, och vi har verkligen blivit supportrar. Tur att vi hamnade i denna stadsdel där laget råkade vara så bäst?! Otroligt nöjda är vi med det.

Sakta, sakta smyger sig hösten på också. 20-25 grader med några solglimtar, men betydligt fränare luft på nåt sätt. Det är inte så att man ligger och steker på stranden längre! Synd. Det har ju blivit som en liten livsstil. Vi laddar nog inför kommande resan så smått... Snart är det dags. Imorn firar vi i alla fall Scott som fyller 30, och det ska bli kul att gå ut och svira lite igen. Kanske kameran hänger med, vi har ju knappt tatt några bilder sedan föräldrarna var här.

Ha en fin helg nu allihop!

Här är vårat grymma lag, St Kilda Saints, med kapten Nick i spetsen:

Simträning

Idag var vi hurtigare än vanligt. Innan klockan tio befann vi oss i simhallen redo för ett par längder. S kämpade på med crawlingen, men det gick väl inget vidare. Inte hjälpte det att vi hade en grym tjej på banan bredvid som andades en gång i minuten typ. Badmössa och allt. I jämförelse kände man sig som en hundsimmare...

Simma är allt bra tråkigt tycker jag, roligt den första längden men... sen tuggar man bara på... Fram och tillbaka. Visserligen är det ju bra att variera träningen lite, men jag kommer nog inte haka på S som säger att han ska gå dit varje ledig dag.

MSAC - vår simhall - Melbourne Sports and Aquatic Centre. Inte så
många folk på läktaren dock, men det brukar vara stora simtävlingar
där. Lite roligt att ha simmat på tävlingsbanorna faktiskt:


KENT

Förresten!!! I götet händer det grejer... Jag var på en skitskön konsert för nån vecka sen! KENT i lisebergshallen. Har sett dom i slottskogsvallen med - en sommarkväll med filt och picknick. Stämningen i slottskogen slår lisebergshallen men trycket och låtvalet var helt magiskt i Lisebergshallen.

Var där med Johan och min arbetskamrat Zandra som till min glädje fick en biljett av Johan! :D Hon blev jätteglad för hon älskar live musik! 

Ända besvikelsen - låten Hjärta kom inte! :( Min favorit från det nya albumet Röd




Vår tack!

Jag vill ha vår! Ok, vem vill inte det? Men jag vill kunna börja använda mina nya converse till en luftig vit sommarklänning med bara ben. Känna sval vind i håret, gå på torr asfalt och åhh, tycker inte ni också att det doftar så gott på våren? Friskt på nåt sätt. Ny energi, positiva känslor! Love it!

Så deppa inte ihop nu norden-bo! :) Vi har några månders värme att vänta efter ett halvårs väntan! Visst är det lycka? :) Den som väntar på något gott......

Jag har börjat använda min skinnjacka iallafall! Vilken känsla bara det!

Kram <3 // B


Salvation Army

Har kikat runt lite i la stada idag. Allt från dyra butiker till Frälsningsarmén. Välgörenhetsbutikerna här i Melbourne är i ett av sitt slag! De finns överallt runt om i stan och de har ofta ett fantastiskt utbud. Jag älskar att gå runt och "gräva i lådorna", även om det kanske inte är riktigt det man gör... Har man tur så fyndar man, och det gjorde jag idag. Hittade snyggaste jeansjackan för 15 dollar, kap! Inte bara det att man kommer vara trendig i sommar, dagens goda gärning är gjord.


Saker att sakna

Det finns vissa saker man kan sakna hemifrån i vardagen. Och, förutom er kära läsare såklart, så har jag vissa speciella saker i tanken. Här kommer en liten lista...

Jag (vi) är otroligt trötta på pulverkaffe... I början funkade det bra och var ganska gott. Nu känns det mest blaskigt och "helt ok". En ersättare för den riktiga varan. Nej, en riktig bryggare längtar vi hem till. Nångång i framtiden kan man ju drömma om en riktigt lyxig kaffe-maskin. Det ska jag nog spara ihop till, värt varenda krona.



Riddar Krongrädde är det bästa jag vet efter ketchup. Dom fyller i och för sig inte samma funktion alls men... Hur som helst, en riktig kopp kaffe med riddargrädde i ger den bästa starten på dagen. Och det har dom inte här, även om de australiensiska kossorna erbjuder goare mjölk. Det ska dom ha.



Lagom mycket trafik
är något som är obefintligt här, och därmed något jag saknar. Trafiken här är galen. Att det inte sker fler olyckor är ett rent under. Vi har konstant trafik runt oss hela tiden (förutom några timmar på natten). Inne i stan orkar man knappt vara en längre tid pga spårvagnar, folk, bilar. Så är det i en storstad, och visst vänjer man sig. Halva Sveriges befolkning kravlar ju runt här.




Rätt svar...

Vill säga grattis till Anne-britt på http://www.abfoto.net/ som gissade alldeles rätt... :) It's me, Bells!

Tänkte att det ju kan vara kul för N och S att höra uppdateringar från Sverige också. Bland annat kan vi ju säga att blondinbella har startat en ny talkshow, att nya avsnitt av simpsson och 2 ½ män har kommit. Att Anna Bergendahl vann melodifestivalen - ni vet hon som var med i idol? Fast det finns ju aftonbladet iofs, så nu får jag sluta...

Eftersom antagligen australien-bilderna är populärare får jag anstränga mig extra med mina sverige bilder nu... Men vad sägs om denna?

Johans katt Festis. Man blir ju full i skratt...


Liten värmebölja

Varning för tråkigt väder-inlägg! (Jag irriterar mig i hemlighet på folk som bara pratar om väder och vind, men till min fasa är jag *surprise surprise* en av dem. Kasta sten i glashus kallas det visst...)

Vi har haft en ovanligt varm påsk här, om man ska se till statistiken. 7 grader mer än vanligtvis den här tiden på året säger nyhetstanterna. Även om vi inte har nåt annat år att jämföra med så är vi kanske lite förvånade ändå?! Den sk "hösten" har vi inte sett mycket till... Nu är klockan 19.00, det är beckmörkt (solen går ner mycket tidigare nu) och 25 grader i luften. Stian är ute och tränar simning och jag sitter i bikini på balkongen. Hittills är hösten alltså väldigt, väldigt  bra här! Antecknat?


Easter Monday

Bella har bestämt sig för att börja skriva här lite igen, vilket ju är kanon. Då blir blogg-bördan lite enklare att bära, och allt blir som det ska vara igen. Perfekt. Fler inlägg och en liten annan synvinkel på saker och ting. Ska be Stian kika lite på designen också, dags för uppdatering på flera håll.

Fick lite foton hemifrån den Göteborgska påsken. Vi saknar det såklart, förutom den där tjocka halsduken som Bella har runt halsen. Man får ju rysningar ända hit! Nu måste väl våren slå till på riktigt snart?!

10 minuter efter att denna bilden togs fanns det nog inte mycket kvar:


Pappa (påskharen?) har gömt påskägg i trädgården i alla år, och även
om barnen är stora så är detta en tradition som efterfrågas varje år.
Han är ganska bra på att hitta gömställen. En gång hittade vi en godis-
påse som han gömt väl - året innan:


Hela gänget samlat:

Who's back?

Hallå kära läsare! Nu är det påskharen som är i farten...antagligen! Såhär mycket kan jag säga- det är inte Nina som skriver... Vem kan det vara? Någon som vill gissa och kanske vinna ett påskägg? Eller om ni bor långt bort kan jag länka er och er blogg blir förhoppningsvis lika populär som den här ;-) Men det är självklart ingen garanti... Haha!

Kommentera och rätt svar publiceras i nästa inlägg...


GLAD PÅSK!!! ;-)


Filurar mej

Stian gick alltså ut och sprang istället för att kompensera sin dåliga simning. Då var jag tvungen att tråka mig lite när han kom hem... Tja man har ju inte alltid så mycket att göra. Nu blir det nog en Betapet på balkongen. Ciao!


Easter Sunday

Hej på er!

Hoppas ni har en underbar påskdag med massa go mat och trevligt sällskap. Kanske kom påskharen med våren också?

Här har vi en prima dag! Solen skiner och det är massvis av folk på stranden, på caféerna och i löpspåret. Stian var ute en sväng i havet för att försöka lära sig crawla, men det gick inget vidare. Det blir simskola när vi kommer hem igen. Han har tänkt börja träna inför framtida triathlon och då måste ju även simningen stämma.

Vi börjar känna oss så smått färdiga med Melbourne nu, känns som man snart vill vidare mot nya breddgrader. Samtidigt känns det nog lite sorgligt att lämna vår lilla lägenhet osv, men vi är riktigt sugna på lite resande igen.

Glöm inte att vi också ställt om våra klockar inatt, nu är det "bara" 8 timmars skillnad igen, bra va?!




Glad Påsk

Här i Australien äter vi Hot Cross Buns till påsk, och dom är mycket goa! Det blir något att ta med hem till Norden för att ha som tradition. Om nån kanske har lust att baka?! :)

Vi firar lite påsk ikväll och det blir bio och italienskt (tack mamma och pappa!). Vi ska se "Män som hatar kvinnor" eller "The girl with the dragon tattoo" som den heter här. Stieg Larssons böcker har blivit jättepopulära här och filmen har nyss släppts på bio. Sicken tur då att vi inte tittat på den hemma, blir roligt att se den här! Sedan blir det middag på Café Italia, en restaurang som Erica rekommenderat oss.

Glad påsk på er allihop! Ät så gott!


Torsdag

Idag har vi spelat tennis, något som vi borde börjat med för nåt år sen. Eller vi har snarare pratat om att spela i några år men först nu har det blivit av. Stian vann på Tie Break, men jag ser att jag har bäst potential inför framtiden faktiskt. Om man ska se det rent objektivt alltså. Jag behöver mitt inspelade rack hemma och lite mer träning för att komma in i dom gamla takterna. Stian har redan börjat gnälla över fel på hyr-racketen osv. Det är bra att han kommer ur balans över såna petitesser.

Annars? Stian har läst ut en bok på 500 sidor på tre dagar vilket är väldigt förvånande. Han har knappt varit kontaktbar, och jag visste att dagen skulle komma när han åter blev en nörd.

All träning jag gör är för tennis-säsongen ;)

Här pratar jag med Stian och jag kommer ihåg exakt vad jag sa:
"Glöm inte att köpa mjölk".


RSS 2.0