Haha

Arga britter?





Tomorrow

U2!!! Imorn ska vi på U2. Vi ska se "the claw" in real life! Wow.

Men idag är en annan dag. Har pratat lite med Jamie och lärt mig lite om Melbourne, lokala ord o.s.v. Jag vill vara väl förberedd! Han har naturligtvis all insider-info om mitt blivande hemland. Gulp.

Telenorabbonemanget ligger nu också vilandes. Fler och fler saker börjar falla på plats inför resan. Det är en heldrössom ska fixas...

Annars blir det nog ganska så slappt idag. I eftermiddag nalkas dock en svettig badmintonmatch mot A+A. Sen blir det matlagning och film tillsammansmed dem. Mysigt!

Ha ni också en bra fredag i vårt ljuva höstland...

Jag som "the lawn-girl" i Dalsland

Shopping

Hej alla glada!

Saknat mej? :)

Idag har jag varit på en liten shopping-rundtur med Angelika och Andreas, more known as A+A för oss lata. Vi tog oss upp i ottan (läs runt den tiden butikerna öppnar) och bilade ner till Freeport. Ett litet depåstopp där, och några kassar senare åkte vi vidare till Kungsmässan. Vi hittade allt lite fina saker här och där. Rean är ju i full gång och även om jag brukar vara lite försiktig med den, så tyckte jag ändå att det var helt ok saker i rea-hyllorna. Perfekt för mig är ju att det är nedsatt pris på sommarkläder nu, eftersom det är det enda jag lär behöva i ett bra tag framöver. Sweet!

Och äntligen vågade jag slå till på en spikmatta också! Jag har ju dividerat lite om det där med mig själv, fram och tillbaks. Det har ju liksom blivit en sån "hipp" grej att det nästan är töntigt. Ville jag vara den tönten eller ej, det var frågan? Jao. Det blev ju det. Jag tror nog på dess magiska kraft. Så om nån månad är det jag och spikis på Australiens stränder.

20 years from now



a gift for you



my dear


Happy happy

Grattis till min lilla muräna som fyller år idag!

Bella 20 år! Välkommen ut ur grottan (krukan)!


Brännö

Vi anländer vid Brännö Husvik. Solen skiner fortfarande!



Ingen dans på Brännö brygga idag, men Värdshuset blev det.



Mysigt att vandra runt på ön, lugnt och trivsamt...


I väntan på Caesarsallad...
Efter maten kom de svarta molnen, vi småsprang och hann precis till avgång mot Saltholmen...
Puh...


Utflykt

Idag tar vi en liten utflykt till Brännö. Bara lite spontant sådär, eftersom vädret verkar bli ganska okej ändå. Det sägs ju vara vackert ute i skärgården, och om man inte kommer därifrån så är man ju aldrig där. Jag tycker det är spännande med de små (och stora) öarna och att det finns små samhällen därute. Så det blir 11:an ända ut till Saltholmen och sen båt. De sista hållplatserna är väldigt vackra faktiskt. Nu är det upptäcksfärd på G!

Godmorgon!


Oh crap...

Blondinbella är inte blond längre, och plötsligt verkar världen inte lika logisk längre.

Något som dock verkar vara konstant är de spruckna baddräkterna i sim-vm. Skönt.


Svenska sommaren

Hejsan svejsan!

Efter några dagar på landet så är jag tillbaka för att semestra ännu lite till. Den svenska sommaren är ju här, så det är väl bara att börja njuta då? Jag vet inte om det blir så mycket mer än såhär nämligen. Huu... Kanske är man pessimistisk, eller bara realistisk. Men det är ändå semester, och dagarna ska spenderas på ett eller annat sätt. Idag under ett mjukt täcke, massa kuddar omkring mig, laptopen inom räckhåll och en god bok. Kanske nån kan gå å handla nåt gott åt mig snart också... Hmhm... Denne nån ska meddelas inom kort.

Kikar tillbaks från lite bilder tidigare från i somras. När det var något mer i närheten av vad som kan kallas "sommar" dessutom. Man kunde till och med lägga grunden till den numera inte så befintliga brännan... Ahh, det var  tider det. Tyskland, mina vänner....

Mobilbilder! Jajemän nu är tekniken igång här...




Arghh

Något som är sjukt kul är riktigt förbannade eller frustrerade människor som uttrycker sig i skrift. Arga och upplysande lappar har nästan blivit en egen genre inom humorn!



Indiska

Hej hopp!

Hur mår ni? Ute och dansar soldansen kanske? Suck. I så fall är det befogat...f

Imorn, när jag får semester igen, så hoppas jag innerligt att solen vågar visa sig. Vad hände med sommaren? Jag vill bada, gå i flipflop och käka glass. Och inte med regndroppar strilandes ner längs ansiktet!!

Kikade in på Indiska och hittade massa söta nyheter. Ja, sånt man skulle vilja använda den här tiden på året, om det bara gick! Känns lååånt bort. Lite bitter och besviken, men icke förvånad alls...


Fina grejor, för fina tjejor



Mina Big NO:s

Hej alla, nu är det gästbloggaren Bella som skriver igen.

Tänkte ta en favorit i repris! ;) Kommer ni ihåg när jag skrev om dom stora NEJ:en, en bloggarhit som jag valt att kalla "Mina BIG NO:S". Allt för att ni ska slippa ha massa skräp liggandes som inte blir använda, sedda på eller vad man nu kan tänkas göra med en pryl.

Har du inte köpt det från början slipper du: 1. slösa pengar 2. få ett överfullt soprum 3. rensa upp lika ofta

Själv är jag lite av en samlare. Jag har svårt att kasta saker. Jag kan till och med, hör och häpna, tycka synd om saker, om dom blir kastade. "Den kan ju vara bra och ha... nångång...i framtiden" Känner ni igen det?

Har ni lite utav samma problem? Skaffa då inte följande...

KIKOs nagelack. Ett lager, som brukar räcka, blir alldeles för tunt och täcker inte. Jag köpte en stark turkos färg med syfte att synas och sticka ut. Det blir ojämt i färg och dessutom tar det en evighet innan det torkar.
Tyvärr hittar jag ingen bild, men se upp för detta märke.

Parfymen Britney Spears - Fantasy. Iofs ingen ny parfym men värt att nämnas ändå. Vad ska man säga, smaken är som baken men den doftar allt för starkt för min smak. Ingen söt doft utan väldigt skrikig. Som om man skriker ut att "JAG HAR PARFYM PÅ MIG" Det liksom känns i hela rummet, nästan så att man börjar hosta. Nej, fantasy får en big no-stämpel från mig iallafall...


Det var allt för idag. Kram på er!


It's time

Nu: ut i solen med bok och hatt.

Okej, först hämta tvätten, sen sol för hela slanten.

Later!



Morning glory

Godmorgon i stugorna!

Idag var jag uppe tidigt med tvättid klockan 7. Lika bra att ta tjuren vid hornen och starta dagen med "arbete" så att man kommer igång. Diskhögen har även den växt sig stor såg jag, så den blir det snart. Snart. Ska bara...

Om jag fick lägga upp min drömdag idag så hade jag valt att gå på SPA. Jag hade kunnat bosätta mig ett bra tag på ett spahotell utan problem faktiskt! Tänk vad lyxigt att vinna en längre vistelse på en sådan anläggning med x antal valfria behandlingar. Man hade kunnat checka in med vetskapen om att man nån timme senare skulle ligga i ett varmt bubbelbad med aromatiska oljor i. Ljuv musik strömmar runt en och man slappnar av totalt. Så underbart att äntligen få ta reda på vad massage under droppande dagg innebär.

Lovely!


Much goin' on

Hej på er troll!

Igår skrev vi kontrakt med våra framtida hyresgäster. Vår lägenhet är härmed bebodd från och med den 29 september och ett år framåt. Inte av oss bör väl tilläggas. Nu sticker vi snart... Skrämmande, men så rätt!

Att skriva kontrakt är skumt. Lite högtidligt nästan, och man är väldigt väl medveten om ögonblicket. Pennan slinter, typ. Man sitter runt ett bord och har en massa tankar och förväntningar på allt möjligt. En massa "tänk om..." och "vad nu?". När man sedan plitat dit sitt namn så måste man släppa på kontrollen. Låta rädslorna fara runt och sen flyga sin kos.

Visst ska man följa sitt hjärta? Varje dag helst. Dagens råd från mej till dej.

Jag idag efter mysig fika med Lindis och Frideli

Dagens bild

Oh, så fin!

Skulle bara kika in och säga att detta är ett klädesplagg som andas perfektion. Lyser upp en tråkig måndag litegrann, inte sant?
 
Vivistyle har söööta grejor.


Norge

Hello pals!

Måste bara børja med att sæga: Bella, Bella du ær så vælkommen tillbaka! Får se hur længe det håller denna gången då? Annars får du absolut komma med dina små gæstinlægg ibland. Och på frågan om din klænning, så tycker jag att du ska ha på dej den førsta. Den var skitsnygg! Kanske passar den mej också?

Som ni vet och mærker så ær jag i Norge nu. En trevlig liten weekend hos familjen Mathisen! god mat och gott sællskap. Vædret har varit kass, men det får man strunta i. Vi svenskar (och norskar) ær så sjukt beroende av vår lilla sol. Samtalsæmne nummer ett runt alla middagsbord - jæmt.

Det har blivit lite shopping, lite party och lite læsning. Har pløjt igenom Små Citroner Gula nu. Mysbok nummer ett! Den gick fort att læsa igenom, så nu har jag bara en bok kvar från min senaste bestællning. Adlibris hemsida næsta med andra ord...

Summan av kardemumman: en mysig helg i lilla Sarpsborg.

På återseende!

Bus

Ha, jag ser att Nina gjort om bloggen till bara sin! Layoten är också ny, här vill man visst sudda bort mej helt och hållet?! (riktigt snygg måste jag ju erkänna iofs, tummen upp syrran) Synd för henne bara att jag kan lösenordet då ;)

Eftersom jag har semester nu och vädret är sisådär så kan man ju ta och skriva några rader. Imorgon tar jag och brorsan tåget ner till Kalmar för att se Svensson svensson med resten av familjen. Det ska bli riktigt skoj, jag har aldrig vart i Kalmar men det ska tydligen vara en mysig stad. Blir mycket att se fram emot, inte minst hotellfrukosten, jag älskar det!

Annars fyller jag år snart, funderar på att ha någon liten fest i alla fall. Så därför köpte jag två klänningar från Nelly. Vilken tycker ni passar bäst till ett födelsedagsbarn? //Isabella


Trött

Idag är en seg dag. Trött och jätte-jätte sliten. Ligger och softar i soffan och det är såå synd om mig. Haha.

Nejdå. Ingen fara på taket! Men jag blir inte mycket roligare än så här idag. Kanske imorn? Då ska vi till Norge i alla fall. En liten tripp över gränsen för att bl.a. fira en viss norrmans 25-års-födelsedag. En Stian faktiskt, men inte den ni tänker på. Om ni bara visste hur många sådana det finns i vårt kära grannland...

Kameran åker med på tur. Jag ska börja ta kort med min superdupertrendiga mobil nu tänkte jag. Blixten ska gå i ett! Jag ska verkligen läsa instruktionsboken så jag kan föra över bilderna hit sen. It's a promice! Mer bilder ger mer läsare o.s.v. Jag tror jag har hört det nånstans förut?!

So long!


Sweet hearts

Söta, pastelliga och glassiga grejer. Allt finns på Accesora. Bara att spana in! Tänk på att många nätbutiker kör med sommar-rea nu också. Klick klick.

Orange, lila och hallonrött är sommar för mig.







                          

Hemma i Götet

Hej på er!

Nu är jag hemma igen efter två dagar på landet och två i Tylösand. Vi har haft mysiga dagar i semesterns tecken! Skinnet bränner också lite mer, vilket betyder att jag kunnat jobba på brännan. Det var verkligen dags nu igen...

Det blir lite bättre uppdatering längre fram idag! Nu är det nämligen frukost och sen kommer Bella hit en sväng. Vi ska fixa med lite pappersarbete innan resan. Turistvisum till Bella och reseförsäkringar åt mej och S. Det är mycket mer än man tror som ska ordnas. Återkommer angående detta...

Later!


Weekend

Goder morgon!

Nu sticker jag och S upp till mitt land i några dagar. Lantlivet har ju blivit våran grej det senaste. Frisk luft, no internet och knappt nån sändning på mobilen... Ahhh.... I några dagar funkar det bra, sen blir det rastlöshet. Men utvilad, det blir man! Det får bli att plocka med sig en bok och nån tidning. Läsning och skogspromenader står på schemat denna helg.

Hoppas ni också hittar på något mysigt med nån ni tycker om! Vi hörs om några dagar.

Puss!





What an ad

Surfade förbi annonsen för Paris Hiltons nya doft Siren. Visst känns det som om Miss Hilton spottar ur sig en ny parfym oftare än vad vi andra byter underkläder? Inte särskilt spännande med andra ord.

Alla hennes annonser har, enligt mig, varit lite halvt lyckade. Inget märkvärdigt eller lockande liksom. Denna senaste tar dock priset genom att vara riktigt knepig. Ariel på 80-talet meets påklistrat barbiehuvud. Typ. Det skriker liite för mycket photoshop (t.o.m. Brittans retuscherade ads är naturligare). Kanske är det meningen, vad vet vi? Jag köper det inte.



Hihi

Undrar om de hittade vad de sökte...?


Friday

Hej sötnosar!

Vilken alldeles underbar fredag va? Regnig och "kall", lite sådär lagom höstig. Men det är ändå veckans bästa dag,alla veckor - året om!

Antar att ni lagt märke på bloggens nya utseende? Tufft va? Oh ja. Jag gillar det skarpt och det känns definitivt mer jag. Tack S som satt i ett par timmar igår kväll! Jag är väldigt nöjd med ditt knåpande. Frågade honom faktiskt förra året (när jag precis startat bloggen) om han kunde designa om lite. Med tanke på hans utbildning o.s.v. så trodde jag att det inte skulle vara några problem alls. Men nepp, det kunde han tydligen inte. Ok, det var väl lugnt tänkte jag. Nu i efterhand fattar jag ju att han bara inte hade nån lust, just då. För kunde, det kunde han.

Så då går bloggen in i en ny era från och med idag. En era utan Bella ser det ut som. Men jag är fortfarande syster, och syster igen... så inget bytande av namn här inte. This is my brand.

Välkomna!


Onödig info

Förresten.

Ni anar inte hur länge jag trodde att kvinnan på bilden (två inlägg längre ner) var Britney Spears. Det tog sin lilla tid innan jag fattade att det var Heidi Klum som pekade finger. Ajja, jag tror inte jag är den enda som begått detta misstag.

Det var bara det... Nu: diskning och matlagning.


Semester

En veckas skön semester nu igen! Yejj. Måste säga att det var en bra idé av mig att sprida ut semestern så som jag gjort. Inte fel alls, bara såå rätt. Med tanke på att vi lämnar landet 29 september, så får vi ju ändå en typ av semester då med. Mer om det i inlägg framöver.

Idag ska jag börja med att gå en riktig powerwalk. Komma igång och kickstarta dagen a la hurtig träningsbilaga. Ibland är det kul när folk som ser än springa förbi tror att man är en riktig hurtbulle. Min träning går förövrigt finfint nu, även utan gymmet. Mitt gymkort gick ju ut i april och jag bestämde mig för att inte skaffa ett nytt. Av erfarenhet så vet jag att inte stänger in mig på gymmet om somrarna. Nope. För mig blir det därmed träning på egen hand som gäller, både inne och ute. Och disciplinen har jag lyckats hålla fast vid utan några större problem.

Om man struntar i alla löpsedlar och deras inlägg om hur man kan gå ner 5 kilo till midsommar o.s.v. och istället kommer till den punkten där man tränar för något långsiktigt, så har man fattat grejen. Man blir ju bara så trött på alla tidningars olika tips om motion och mat. Dessutom motsäger de ofta varandra, inte konstigt att man blir smått galen.

Jag tror det är viktigt att sätta upp ett rimligt mål för sig själv, något som känns inom räckhåll för dig själv. Jag har t.e.x. sagt att jag varje dag ska ha åtminstone 30 minuters fysisk aktivitet (utöver vardagsmotionen). Det brukar bli joggning i terräng med mycket backar, powerwalks, simning (i sjöar!) eller cykling. När jag kommer hem försöker jag köra lite situps och utfall om jag kommer ihåg. Stretchingen är jag sämre med, det blir en snabbversion i duschen typ.

Vad gäller mat så är jag en stark anhängare av att man får äta vad man vill, i rimliga mängder. Med andra ord så skippar jag dedär stunderna när man är mätt men ändå fortsätter att äta för att det är såå gott. Känns det igen? Att bli för proppmätt så att man nästan grinar är inte kul.
Att hålla mig till det extra goda bara en dag i veckan funkar. Men jag håller absolut inte stenhårt på det! Dock har jag aldrig varit ett fan av varken läsk eller smågodis, så det kan jag ju vara glad för. Choklad, glass och chips däremot .... aj aj aj. Ja, alla har vi våra laster, och det är ju helt ok! Lev livet och njut, typ!

Later!

Kram på sälen



Arrgh

Hej på er!

Har hört i dagarna att Carolina Gynning planerar att lägga ner sin blogg p.g.a. elaka kommentarer och hot mot familjen. Med andra ord så finns det personer som dagligen sitter och lägger ner tid/energi på att knåpa ihop dom mest sjuka inlägg. Jag var själv inne på hennes sida nyss och klickade in mig på kommentarsfälten. Därmed fick jag ta del av hennes dagliga plågoandar.

Jag blir helt stum. Hur orkar människor vara så jäkla elaka? Vad gör dem så fulla av hat att de har mage att uttala sig om andra människor som de gör? Hur kan man sova om nätterna? Vad är det som driver dem?


Själv är jag inget uttalat Gynning-fan, men jag tycker hon verkar vara en cool tjej ändå! En mänsklig tös som gör misstag precis som vi andra. En tjej som definitivt inte skulle hålla på med att skriva massa elaka kommentarer till folk sådär utan vidare. Hon verkar ha en öppen och positiv attityd helt enkelt.

Man blir mörkrädd när man tänker på alla elaka människor därute. Och med elaka menar jag de utstuderat elaka som verkligen planerar sina drag. De som med mening är ute efter att såra andra människor utan att bry sig om konsekvenserna. De som är samvetslösa och inte ångrar sig.



Att vara människa för mig handlar bl.a. om att göra fel ibland och att få göra sina misstag. Man kan absolut inte alltid göra rätt eller välja rätt. Ibland gör man andra besvikna, men ofta varar den besvikelsen inte alltför länge. Vi lär oss att inte göra om samma misstag och vi kan också förlåta varandra. Vi hjälper våra nära att bli bättre! Med dessa grundvärderingar blir det svårt för mig att se vissa idioter (ovannämnda människor) som helt mänskliga. Tyvärr. Det sägs att vi alla föds goda. Men sen då? Går vi åt olika håll, eller?

Vad är det egentligen som gör skillnaden på mig och en människa som dagligen loggar in på internet för att spy galla över andra? Det skulle väl vara mina värderingar då... Men ur ett stort perspektiv - inte ett skit!. Alla människor är ju lika mycket värda: goda som onda.. Det skrämmer mig lite ibland.




Lasagne

Att laga mat i den kvava värmen är en konst i sig. Det kräver inte bara tålamod utan också en stark vilja + hunger. Det sistnämnda är väl det som motiverar mest, samt att jag på gamla dar har blivit lite matlagningsintresserad. Jag har kul i köket och riktigt trivs bland knivar och skärbrädor.

Så just nu väntar en god lasagne i ugnen. Min egenlagade bechamelsås (jadå, inget paket-trams här inte!) och röd paprika i köttfärsen är hemligheten. Med en enkel sallad till blir det oslagbart. Det är definitivt värt att noggrant passa såsen så att mjölken inte bränner fast i botten. Sådana missöden har hänt alltför ofta, och man blir lika besviken varje gång.

Dags att titta till sötingen i värmen nu, så jag avslutar med att säga bon appetit!


Hihi

Jaha, det var dääär han bodde...


Landet

Nu blev det ett litet blogguppehåll igen, ursäkta så mycket! Jag tycker jag har blivit så himla duktig på att uppdatera nästan varje dag den sista tiden ju. Nu i sommar kan jag dock skylla på diverse semesterdagar och på att jag befinner mig i skogen utan möjlighet till internetuppkoppling.

Det sistnämnda stämmer bra in på helgen som gått faktiskt. Vi har varit uppe i S morföräldrars sommarstuga, d.v.s. norsk liten röd stuga alldeles vid en sjö. Vi har badat, fiskat och levt ett enkelt liv utan några moderna saker alls. Back to basics. Man slappnar verkligen av helt och glömmer nästan vardagens bestyr.

Jaja, jag får skriva mer sen! Ska ta cykeln och åka iväg och handla. Fanns liksom ingen frukost. Och inte är det som på landet, där man bara kan gå ut och plocka några blåbär. Nope.


RSS 2.0