Världens regnigaste dag

Idag är det alldeles för mycket regn och på tok för trist för att egentligen blogga alls. Jag känner mig, med andra ord, trött och rätt grådassig själv. Usch. Är det hösten som har börjat komma in eller? Det känns så på vindarna. De är mer friska än varma. Inte för att jag är nåt väderproffs direkt, men är det bara jag som börjat ta på mig jackan bara utifall att?!

S är ute och springer två mil han. Stackaren, han har ett tufft träningsschema inför Lidingöloppet framför sig. Jag skulle inte kunna hitta den motivationen. Inte nånstans tror jag. Men det är bra att vi är lite olika här i världen...

Sitter och slöpratar med Bella på msn. Hon verkar fila på en beställning hos Nelly nu, och jag tror nog jag kanske ska joina med nån liten pryl. Dom säljer ut lite solkrämer och sånt som jag behöver, och det kan ju vara skönt att få för en billigare slant.


En liten sånhär kanske:




Studio

Minns ni att vi tog bilder i studion när vi var uppe i Norge förra veckan?
Här är ett av resultaten på oss, gänget:


Min dag idag

Dagen har varit lite hektisk fram till nu (vad hände med den lugna helgen?). Jag, mamma och Angelika har stått på loppis och sålt våra gamla godingar i form av kläder, skor m.m. Det har gått helt okej för mej, men mamma fick allt med sig liiite för mycket lådor hem igen tycker jag. Jobbigt att släpa på, men så är det ju! Man kan inte räkna med att sälja allt... Men för min del var det bra att få rensat ut lite, sälja så mycket som bara gick. Vill bli av med massa nu innan resan.

Trött blev man, på alla sätt och vis i alla fall. Puh.

Nu är det först sängen med en god bok. Ahh, ska bli skönt att bara slappa lite. Ikväll får vi finbesök av nästan-grannarna Johan och Frida.Vi bjuder på nån go middag (får se vad det kan bli?), och så blir det väl lite spel.

Det var lördagen det! Alldeles, alldeles underbar...


Friday

Det regnar som utav bara 17 ute! Det är grått och trist, såntdär hårt regn som verkligen piskar ner i marken. Men tack och lov så är det fredag också! Det är veckans underbaraste dag det, dvs om man har en ledig helg framför sig. Så låt det regna för all del, så ska vi bara slappa desto mer.

Vi ska allgtså bara ta det lugnt ikväll. Hela sommaren har vi flängt runt känns det som. Vi har suttit i en bil konstant. Åkt till Tyskland, åkt till Norge, åkt till Dalsland, åkt till Varberg... Allt har ju vart hur kul som helst, men ibland är lugna och avslappnade helger det allra bästa. Nu behöver vi en sådan!

God mat, godis, bra film och mysig kille. Det är min melodi för kvällen!

Tack och lov för helg





Lille firre

Men stackars liten då...



090826

Får börja dagen med att säga Grattis Bror! Hela 24 år blir lillskiten idag, och det är bara ett ynka år yngre än mig det. Ja, så tiden går mina kära... Ingen hejd på det hela! Hur som helst så blir det lite firande senare ikväll. Grill och gott om jag hört rätt. Mums. I'm there!

Innan dess så ska det bli en riktig fixardag! Jag är ledig, och passar därmed på att fixa såntdär som är ovärderligt att få gjort ibland. Att sitta i telefonkö är t.ex. en sådan sak som man inte har lust med när man jobbar/ska jobba inom kort. Så idag har jag all tid i världen att slösa, härliga känsla!

Det är inte lite saker som ska ordnas innan en stor flytt vill jag lova. Det är inte bara att ringa flyttbilen och dra iväg liksom... Nej, det är miljoner småsaker som man inte tänker på. Jag, som tyvärr inte är den mest organiserade människan, har t.o.m. blivit tvungen att skriva upp saker i en prydlig liten bok. Saker som ska göras, tidpunkt när de ska göras, om de blivit gjorda o.s.v. Jag har verkligen märkt hur underlättande det är, så nog kommer jag fortsätta på den linjen även i framtiden. Det känns som allt går framåt! Även den personliga utvecklingen så att säga...

Nu: Hämta tvätten
Sen: Cykla in till Nordstan för att kopiera nyckel, gå till SEB och köpa brorsans present (hinner nog förbi nån sko-rea också!)

Later!



Kitty Kat

Godmorgon!

Jag sitter och kikar på nyhetsmorgon och börjar så smått komma igång här.

Ni får kika på den här lilla filuren.


Ledin i bilder

Nu är det dags för fler bilder från helgen i Sarpsborg. Jag låter dem tala för sig själva (nästan i alla fall)!

Jag mixtrar med musiken



Solning på takterassen


Grillat är godast


Spänd förväntan innan det drog igång


Tompa var grym!


Stian den andre och jag


Viktigt att visa norrmännen var vi kom ifrån


Helene och Stian


Vi var på G


Tompa in action


Dagen efter


Helgens påhitt

Vi kom hem från Norge igår kväll, trötta och nästan lite mörbultade. Man blir lite sån av att gå på konsert, mycket energi på en och samma gång. Ledin var grym, och man förstår ju att även norrmännen har honom som en folkkär artist. Ja, det var en riktig 4-getingar-konsert! Det bästa med hela helgen var ändå attfå samla så många man tycker om på ett och samma ställe. Nu, innan avresan som är kusligt nära, så känns det extra viktigt och meningsfullt på nåt vis.

Det knäpptes naturligtvis massor av kort under helgen, och de ramlar in här så småningom. Just nu har jag bara ett fåtal tillgängliga, nämligen de som jag tog med mobilen igår eftermiddag. Medan de andra började bege sig hemåt, så stationerade nämligen jag, Angelika, Andreas och Stian oss i fotostudion. S mamma, som ju är fotograf, har en studio tillsammans med några andra entusiaster. Så en liten inblick i gårdagen kan ni få här:








Liten trip norrut

Nu packar 8 pers sina bagar för en helg uppe i Sarpsborg, Norge. Tomas Ledin intar scenen i Kullåsparken, och även om han förmodligen inte använder sig av U2s claw, så kommer det nog bli hur grymt som helst! Vi börjar kvällen med grillning på Familjen Mathisens takterass innan det blir dags att gå till den närliggande parken.

Så nu ska S få visa hemstaden för de svenska vännerna!

Vi ser fram emot en solig och rolig dag!




Time to fight

Nu ska jag iväg till Sveriges nöjesfält nummer ett för att leka och ha kul. Liseberg står alltså på schemat idag, 5-kamp för att vara mer exakt. Har inte gjort något alls idag. Nästan inte i alla fall. Inget värt att nämnas. Gäsp. Har varit en trött och seg dag, ja man har ju sånna ibland tyvärr. Hade helst bara velat ligga i sängen hela dagen, men det gör ju inte världen eller mej gladare. Kanske en liten åktur med Jukebox eller Balder kan pigga upp?

Later!



No one laughs at God in a war

Jag (Bella) har suttit framför datorn i timmar nu och lyssnat på mina två favoritlåtar. Så jag tänkte att - varför inte dela med sig av skön musik till Ninas bloggläsare. Musik är bäst. Man kan gråta, skratta och dansa till musik. Allt beroende på vilket humör man är på. Musik är till för att vi ska må bra och inte känna oss ensama...

Tack:

Regina Spektor - laughing with - http://www.youtube.com/watch?v=rov3pV9PsRI

Lenka - the show - http://www.youtube.com/watch?v=EC76b0VZQog

No one laughs at God in a hospital
No one laughs at God in a war
No one's laughing at God
When they're starving or freezing or so very poor

But God could be funny
At a cocktail party when listening to a good God themed joke or
Or when the crazies say He hates us
And they get so red in the head you think they're 'bout to choke

Regina spektor:


Getting better

Jag är väl inte den som skriver så mycket om kändisar direkt, men några sötnosar därute har jag allt koll på. Speciellt de i min egen ålder känner jag mest för. De skulle i teorin kunna vara vänner eller syskon.

Man får läsa varje dag om hur de unga i Hollywood går ner sig. Det är ganska hemskt att de blir så exponerade i media just när deras liv tar sådana tragiska vändningar. Tänk att ha en kamera i näsan såfort man lämnar sitt hus eller när man sitter och proppar i sig en bulle på nåt café nånstans. Vilken press att ha på sig, dygnet runt. Råkar man se "normal" och osminkad ut, så får man se en närbild på sig själv i tidningen nästa dag där rubriken frågar om man tappat stinget. Folk skulle kunna bli galna för mindre... Och jag förstår att de blir det också.

Glad att i alla fall se Mischa Barton på rätt spår igen. Visst ser hon väl glad ut på inspelningen av sin nya serie The beautiful life? Hennes "nya" hårfärg är förresten riktigt fab. Underbar nyans!

Happy face:




Ingen alkohol däri inte:



En sådan dag

Idag, torsdag den 20 augusti, är en en dag som detta ska ske:


1. Ta en cykeltur bort till Willys för att handla lite nödvändigheter, bl.a. min ovärderliga riddargrädde till kaffet
2. Ringa Posten och fixa med tillfällig adressändring
3. Ringa och avbeställa COSMOPOLITAN (igen, då det tydligen var svårt att förstå mig första gången...)
4. Traska till Optikern och skaffa lins-supply för ett år framåt
5. Hämta ut ett hemligt paket innehållandes lite till mig och lite till en som nog läser denna blogg

Ja, om inte denna originella lista kan fånga ert intresse, vad ska då göra det? ;)




Sommarbilder

Kikar runt lite på mammas dator, och märker att här ligger ju alla bilder som man nångång ställt upp på. Man glömmer liksom av var de hamnar ibland. Vems kamera och vems dator liksom?! Det är ju inte direkt som förr när man fick vänta ett par dagar innan papperskopiorna kom hem på posten, eller att man t.o.m. fick hämta dem på Siba eller så.

Så hur har sommaren varit egentligen?

Glassätande vid Klippan på morsdag:



Mormors 94-års-födelsedag i maj:


Minigolfspelande i Tyskland:

Goodmorning sunshine

Vaknade upp med ett sött sms från S, och dagen startade galant! Är hemma i mammas och pappas hus i några dagar och hälsar på. Hoppade bokstavligen ur sängen i morse och gjorde en go frukost med gott kaffe. Satt och konverserade med pappa en stund om dittan och dattan för att sedan snöra på mig löpskorna. En snabb liten joggingtur som kan ses som en miniversion av Hisingen runt. Det var skönt att komma ut så tidigt faktiskt, en kickstart för kroppen. Med bra musik i öronen så får man fart på den mest trögstartade kroppen. Sedan är man pigg resten av dagen och det är en underbar känsla det.

Nu ska jag lägga mig ute på gräsmattan med en bok och bara njuta. Solen är här i några dagar, och det ska utnyttjas till fullo! Som alla svenskar säger: Det gäller att passa på!

Så det ska jag nu!

Hittade denna gamla bild på mig i arkivet, 18 år... 7 år sedan. Hjälp, vad tiden går...




A man who lived his dream

Igår tror jag att jag fick en ny idol. Min idol är en medelålders, döv man från Vitryssland.

Nu ska jag berätta.

Sedan år 2000 har denne man befunnit sig ute på vägarna med endast sin välpackade motorcykel som vän. Han har bl.a. besökt alla 52 delstater i U.S.A, Hawaii, Belize, Colombia, Australien och Island. I nio år har han farit runt och besökt alla dessa fantastiska platser! Jag tycker att det är helt otroligt.

Det var lite klurigt att kommunicera med honom med tanke på att man fick måla och skriva i ett block. Men ändå verkade han lyckas skapa mer social glädje omkring sig än de flesta vanligt hörande. Helt grymt av honom att ha gett sig ut på sitt livs äventyr! Man kan ju spekulera i om han sparat i halva livet för att ha råd, eller om han är en av de rika i Vitryssland?! Vem vet.

Jag beundras verkligen av en människa som honom. Ingenting är omöjligt, tänker man. Han lever verkligen livet på det sätt som bara han önskar och vill. Imponerande! Jag har verkligen blivit inspirerad av Mr. Yarets.




Listan med alla platser han besökt:




Och så var det måndag

Hej och godmorgon!

Helgen har varit fullspäckad från dag 1 till.... ja 2. Så någon tid framför datorn har det inte kunnat bli hur jag än vridit och vänt på det. Å andra sidan har det varit rätt skönt!

Men bilder och update är alltså på gång, för idag kan jag lova att det blir mer datorsittande (åtminstone nu när jag kikar ut genom sovrumsfönstret och bara ser svarta moln). Det blir definitivt en mysdag! Just nu är jag dock lite för nyvaken för att skriva nåt alls känner jag.

Kan ju i alla fall berätta att vi var på besök hos några goda vänner i lördags och fick möta på denna lilla godingen: Liv, 10 månader gammal. Klänningen har hon fått av oss och den är hon så söt i! Bebisar är så glada och goa, i alla fall dom som jag träffat på. Har inte råkat ut för några skrikungar ännu, men det kommer väl lagom till den dagen man får egna kanske?!

Later!



Some more of U2

Har precis satt igång kaffebryggaren för en härlig morgonkopp. Jag kan verkligen längta efter den lilla stunden på morgonen när bryggaren puttrar i köket. Förutsatt att jag kan ta det lugnt i soffan och har mjölk hemma så är det en oslagbar kombination. Synd att jag är en såndär person som får hjärtklappning efter två koppar, annars hade kaffe definitivt varit min nationaldryck!

Medan tvättmaskinerna också puttrar på i fjärran så ramlade lite fler bilder från U2-konserten in! Och ingen blir väl gladare än jag? Vilken underbar dag att ha i minnet. Det är nog den bästa konserten jag nånsin vart på! Jag är väl ingen van konsertbesökare bör väl nämnas, men den slår t.o.m groupiekänslan på Scandinavium anno 2000 signerat Mr. Jon Bon Jovi. Och då, mina vänner, är det stort!


Frida, Johan, jag och S










Jag med min Blues och Sandra









Niklas, Sandra och S är glaaada


Mysdag

Godmorgon sötnosar!

Hoppas alla därute haft en go och slumrig natt?! Det har jag! Ibland sover man verkligen som en sten. Man somnar på ett sätt och vaknar på samma. Man tror inte att man rört sig en enda gång under natten. Det har har man väl egentligen, enligt forskarna då.

Jaja, dagen spenderas hemma hos mor och far idag. Jag ska utnyttja husets alla delar tänkte jag. Som att bada badkar t.e.x. Om det är nåt jag egentligen tycker är jätteviktigt  i ett boende så är det just badkar. Ett riktigt stort och fräscht badrum med jacuzzi hade ju vart drömmen. Tyvärr har vi varken det eller ett vanligt standard-kar hemma hos oss. Då blir det att ta sig ett dopp hos mamma och pappa lite då och då istället. Ska rota lite efter nån badbomb eller så också, dom måste ju användas istället för att ligga och damma, inte sant?!

Later!




Higher and higher

Goder eftermiddag!

Tog mig en rejäl cykeltur (enligt mig). Ingen aning om hur långt, men runt milen skulle jag tro. Dessutom bestod en stor del av turen av en förfärlig uppförsbacke! En lång, halvbrant och slingrande sak. Det gick bara  inte att cykla hela, och knappt att gå heller för den delen. Men det kändes bra efteråt när man visste att man överlevt!

När jag kom hem var träningen inte slut. Nej, nej tvärtom - nu började det stora kraftprovet. Har ägnat en stund åt att gå in mina aldrig använda klackar på 13 cm nämligen. Och det vet ju ni tjejer att det krävs viss träning (och talang också va?). Sålänge skorna i sig är sköna, så funkar det. Men det är ändå en bra idé att töja lite hemma innan nåt speciellt tillfälle, där man måste ha dem i flera timmar, dyker upp.

Så ja, jag har gått runt som en 187 cm lång, stapplande pinne härhemma. Lustigt hur vissa dagar kan se ut va...

Puh, tacka vet jag platå...

Morning glory

Hej och godmorgon allihopa!

Vaknade som av ett trollslag idag och kände på mig att klockan var "mycket". För mycket för att S skulle ligga kvar i sängen i alla fall. Kikade ner på mobilen där på golvet, och förstod att hans väckarklocka måste vara felställd. Så stackaren fick ingen kul start på morgonen, utan fick rulla iväg till jobbet fortare än kvickt. Tur att han har mig - den mänskligt inställda biologiska klockan. Samma klocka fick snällt gå och flytta bilen innan klockan sju också. Vi vill ju inte få vår lånebil bortforslad p.g.a brutna regler.

Har med andra ord suttit vid datorn med mitt kaffe sen klockan åtta ungefär. Pratat med Jamie och fyllt på min Australien-mapp med ännu mer information. Kikat på lite boende, jobb, skatteregler o.s.v. Ja, det är en helt ny värld som ska öppna sig! Spännande men samtidigt mycket för huvudet att smälta. Man får ta det bit för bit.

Nu blir det en liten cykeltur innan nåt regn eller åska kommer hit!

Bis später!


Made of sand

Hej hopp!

Kolla in dessa coola skapelser, helt av sand! Hittade dem i ett köpcenter i Fredrikstad, Norway.
Där satt de så fint. Hur grymt är det inte att kunna göra sådana saker? Snacka om kreativitet. Och en dos tålamod också va?


Senaste veckan

Hej hej!

Hur mår ni?

Här pågår en trött måndag vill jag lova. Både jag och S känner oss gamla och slitna idag. Ögonen går i kors känner jag, så ursäkta mitt kanske osammanhängande skrivande. Vi har i alla fall haft en mysig helg i Oslo med shopping, god mat och party. Inget internet i närheten, så bloggen har fått vila i några dagar.

Har lite bilder från senaste veckan att dela med mig av. Lyckades få en solig dag på sista semesterdan, annars var det ju bara regn och åter regn. Hur som helst, så åkte jag och lilla mor ner till Varberg för att sola och bada med Bohmans. Man kan inte nämna det tillräckligt många gånger, men det är verkligen underbart nere i stugan.





Zimba är hur söt och snäll som helst






En sjukling i huset

Goodmorning sunshines!

Idag har jag en hostande och snörvlande man här hemma. S har fångat in en riktig dunderförkylning! Jag hoppas inte den fastnat på mig också. Jag blir sjuk (sängliggandes sjuk) en gång om året ungefär. Det brukar  faktiskt vara i augusti också när jag tänker efter... Nope, denna gången ska jag klara mig. Imorn är semestern slut också. Och jag känner inte för att bli tvungen att förlänga den sängvägen. Om ni förstår hur jag menar :)

Mamma kommer snart och hämtar upp mig i alla fall, så att vi får oss en dag ute vid havet. Varberg eller Lilleby blir det! Snacka om att behöva sola lite...


Varberg i juni, så underbart vi hade det!





Dagens

Dessa lappar alltså. Vissa tar ju priset.


Le cinema

Hej på er!

Idag är en slapp dag i Casa Nina. Har varit trött efter lite dålig sömn, så det har varit skönt att bara vara allmänt slö i soffan. Blir kanske en liten bio senare när S kommer hem. Baksmällan eller Sommaren med Göran, någon utav de två godbitarna blir det. Jag har hört att båda två är sevärda i alla fall! Ja, vi får väl se om jag orkar. Men popcorn och en mysig biosalong är något man helst inte säger nej till.

En bio som vi också måste gå på snart är Johan Falk. För den är ju lilla jag med i, tänka sig :) I alla fall i en sekund. Men vi kom överens om vi kanske väntar på dvd-upplagan så man kan spola tillbaks istället. Ja, när man inte har nåt annat för sig menar jag. Haha.

Nä usch idag har jag inget kul att säga alls, så ingen idé att anstränga sig! Kommer kanske nåt kuligt lite senare :)

Puss!


Cat?

Kanin eller katt? Ganska söt och rolig liten varelse i alla fall.
Ser väldigt fluffig och kramig ut!


Måndagsgrubbel

Hej i stugorna!

Nu var det måndag igen! Många kanske har sin första arbetsdag efter semestern (inklusive S) medan andra fortfarande har lite kvar (jag!). Det känns som jag har haft en ganska lång ledighet på något vis. Dock har jag inte varit och badat eller solat en enda dag... Suck. Min badning och solning för denna sommaren blev några glada dagar i juni om jag inte minns fel. En ovanligt grå och regnig sommar har det varit.

Idag gör jag nog inte många knop utanför hemmets trygga vrå. Storstädning och rensning står på schemat. Hur många gånger rensar man inte sin garderob egentligen? Och ändå behöver den rensas igen och igen och igen. Det är verkligen ett evighetsjobb att sköta ett hem. Men det är väl lite charmen också...

Kaffet håller mig lagom pigg idag! Åter till arbetet...

Kolla in min finaste kaffekopp (och strunta i mig som är grådaskig)

bad cat

Kattens min är ju oslagbar...


Sunday bloody sunday

Ursäkta låttext-rubrikerna, men de passar ju så bra nu i dessa dagar!

Har ett gäng bilder här från gårdagen, som för övrigt var amazing! Jag lämnade ullevi som ett fan. Hur som helst, så var det en riktigt bra konsert och scenen var ju en klass för sig. Det fanns mycket att titta på och förundras över om man säger så.

Check it out!

Först var det mat och drinkar




Sen skådade vi detta rymdskepp








Magnificent

Är ni redo för kvällen? Dagens välstrukturerade schema ser ut på ett ungefär såhär:

16.00 Skumpa-skål med Johan och Frida

17.00 Middag på Halta Lotta där vi möter upp resten

Runt 20.00 traskar vi ner mot Ullevi

Ja ja ja!





It's a beautifuuuul daaaaay!!!

Som Frida sa till mig precis, så säger jag till er nu: Get your sexy boots on!

Ikväll är det dags för oss att få se denna så fantastiska, grymma och allra bästa konsert! Jag är pirrig som ett litet barn. Nästan som att det är jag som ska upp på scen och uppträda. Vilken besvikelse det hade varit... För alla andra menar jag. Usch, hemska tanke.

Nej, vi låter U2 göra sitt jobb! Just another day in a rockstars life...



RSS 2.0